Oliver Koletzki a Merlinben

Oliver Koletzki a 80-as években, 12 évesen, egy Commodore 64-es számítógépen kezdett el zenekészítéssel foglalkozni. Eleinte a hip-hop vonzotta, de gyorsan elfordult a breakdance és a szinti-pop felé, amikkel már az első Amiga gépeken foglalkozott. Az érettségi után Berlinbe költözött, ahol a neves Humboldt Egyetemen tanult  zenekészítést és kisebb klubbokban kezdett el dj-ként fellépni.

2005-ben robbant be igazán a köztudatba Der Mückenschwarm c. számával, ami Sven Väth kiadójánál, a Cocoon Recordings-nál jelent meg, Dominik Eulberg készített belőle remixet, feltűnt Pete Tong Essential Selection című valogatáslemezén, valamint 2005 legjobb számává választották a német Groove magazin olvasói.

Ugyanebben az évben alapította meg saját kiadóját, a Stil vor Talent-et, amely elsősorban addig ismeretlen, tehetséges zenészeknek adott lehetőséget a megjelenésre, az elektronikus zenei stílusok széles skáláján. Később olyan slágerek jelentek meg itt, mint a Format B Vivian Wheeler-e vagy Lützenkirchen 3 Tage Wach című megaslágere.

Ekkor fedezte fel későbbi jóbarátját, Florian Meindl-t. 2006-ban megalapították a Flash Records-t, ahol leginkább közös számaikat jelentetik meg, de több Lützenkirchen vagy Kellerkind kiadvány is ide köthető. 2007 májusában Oliver kiadta első studió albumát a Get Wasted-et, amit a partiközönség és a szakma is az egekig magasztalt.

Mindezek felett Oliver még mindig azzal foglalkozik, amihez a leginkább ért, hétvégenként megőrjíti a közönséget az egész világon, legyen az a barcelonai Sonar fesztivál, a thaiföldi Thai Break fesztivál, a berlini Panorama Bar, vagy most márciusban a budapesti Merlin, ahol reméljük, a nyárra elkészülő új Koletzki album zenéibe is belehallgathatunk.

Lineup:
OLIVER KOLETZKI (Stil Vor Talent, Flash, Cocoon Recordings)
COLLINS & BEHNAM LIVE (Autist, Suara)
ISU & SINKO (LickTheClick, Hotel Northpole)
ANDRE (Hairy)
DR ZOIDBERG (NVC)
SUBOTAGE (NVC)

Vetítés + Vizuál: Kiégő Izzók

ÉJFÉLIG EGYET FIZETSZ KETTŐT KAPSZ MÉZESPÁLINKA AKCIÓ!

Helyszín: MERLIN
Cím / address: 1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.

Jegyár:
Elővételben: 2500 Ft
Helyszínen: 3000 Ft
Jegyek kaphatók a Merlinben és az Akt Recordsban (Bp, Üllői út 51.)