Új hangok a Gödörből? – Ez kész Cabaret!

2009. február 16-án 21.00 órakar az Új hangok a Gödörből ingyenes sorozat keretében fellépnek a Cabaret, a CaranaPadma és a Silent Sliptáncegyüttesek.

Az  egri Cabaret fellépéséről egyszer már beszámoltam a fesztblogon. Azóta sok víz lefolyt Dunán, Tiszán s Eger-patakon. A zenekar szerzői kiadásban megjelentette első nagylemezét Lesz koszt címmel, amely ugyanúgy tartalmaz új nótákat, mint a korábbi demók legnagyszerűbb dalait. 2008 őszén pedig új állandó tagot avattak, aki apportként trombitájával szállt be a buliba.

A banda egyre ismertebb, és elismertebb. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint az, hogy a tavalyi év második felében a Quimby előzenekaraként bejárták az egész országot. Tessék jönni, a gyávák hallgassanak bele a számokba, és ha tetszik, rendelni, támogatni, koncertre járni! Válságkezelő buli, „kulturrockandroll”.

A fellépők sorrendje nem ismert számomra. Sőt, be kell vallanom, a másik két zenekar sem, akikről elsőre nem is találtam semmit, köszönhetően annak, hogy a csalafinta Gödör honlapján elírták a bandák nevét. Sikertelen átverési kísérlet volt ez.

Mindenesetre úgy képzelem, hogy a Cabaret bárzenéje érdekes felvezetés lesz a keményebb hangzások előtt.  A metál vonal ugyanis létszámfölényben képviselteti magát – az első hallásra kicsit nyersebb Silent Slippel és a dallamosabb Carana Padmával.