Aranylemez az első Péterfy Bori-album

Büszkén jelentjük, hogy a Lovasi András vezette Megadó kiadó tájékoztatása szerint az on-line eladásokkal együtt a Péterfy Bori & Love Band bemutatkozó lemeze aranylemez lett. Ez 7500 eladott példányt jelent.  Boriék novemberben új videóklippel is jelentkeznek, az év végén pedig nagy előszilveszteri koncertre készülnek a Millenáris Parkban.

A zenekar  vadonatúj videója ahhoz az Ópium című számhoz készült, amely eredetileg Szász János azonos nevű filmjének főcímzenéje lett volna. Bár abba a mozifilmbe végül nem került be, a Love Band koncertjeinek viszont állandó, őrjöngést kiváltó része lett. A sanzonszerűen induló, majd vad rockabilly-számba csapó dalhoz készült filmet az énekesnő Merényi Dáviddal közösen rendezte. A szürreális, sodró lendületű videóklipben álomszerű utazást teszünk egy ágyon, a különféle helyzetekbe kerülve: Bori fehér ágya a Dunában, egy pipacsmezőn, egy fotós műteremben és a Zöld Pardon tomboló közönsége kezében is megjelenik.

A videó a filmes és a fotós technika keverésével készült és igazi csapatmunka eredménye: a Tövisházi-Tariska szerzőpáros által írt számra a klipet az énekesnő Merényi Dáviddal, a YouTube-on továbbra is töretlenül népszerű, Labambás klip operatőr-rendezőjével közösen vitte végig. A másik operatőr a Filmművészeti Egyetemen tanuló Csepeli Eszter, a film vágója pedig Papp Szilvia, aki a nem mindennapi technikával készült Hajolj bele a hajamba-videó csapatának is tagja volt. A klip november második felében debütál a magyar nyelvű Music Television Swung című műsorában. Az interneten megnézhető itt:

Péterfy Bori & Love Band – Ópium

A Péterfy Bori & Love Band idén népszerű koncertzenekar lett: 2008-ban minden nagyobb fesztiválon, klubban és gólyabálon játszottak. Az év végén hatalmas előszilveszteri koncertre készülnek, az Nicht vor Dem Kind nevű, ütőhangszeres zenekarral kiegészülve tartanak hatalmas bulit 2008. december 30-án a Millenáris Teátrumban, ahol a Hangmás és a Nemjuci zenekarok melegítenek be Boriéknak.

Belehallgatás a lemez számaiba Péterfy Bori & Love Band MySpace oldalán:
http://www.myspace.com/peterfybori