A Savaria mozi bemutatja: Péterfy Bori

Először járt Szombathelyen Péterfy Bori & Love Band ezen a nyálkás, nedves csütörtökön. Reméljük nem utoljára.

A dátum ellenére a koncert egyáltalán nem volt hétköznapi. Szépen megtelt a Savaria mozi előcsarnoka ismerős, kevésbé ismerős és új arcokkal. Mindenki elfoglalta a jól megszokott helyét, fiatalok elől, idősebbek hátrébb, szomjasak a pultnál. Nem sokkal a meghirdetett kezdési időpont (21:00) után aztán el is kezdődött a koncert.

Bori feketébe és mosolyba öltözött ezen az estén. A Klimamenekülttel kezdtek, de az album számain kívül hallhattunk (természetesen) Amorf Ördögöket is, sőt A.E. Bizottságot (Szerelem) is, ez utóbbi különösen jól sikerült. De volt Komár Laci(!) is (Szerencsevadász), amit Tövisházi Ambrus énekelt. A Délelőttök a kádba’ alatt Bori csókversenyt rendezett, de még a legnagyobb jóindulatával is csak a harmadik helyet tudtuk megszerezni
az abszolút győztes Veszprém mögött. Mentségünkre legyen mondva, hogy ez még a koncert elején történt. A hangulat fokozatosan mászott a plafon irányába. Hol egy kis menedzseri vendégszereplés, hol a tömegből
színpadra invitált lány (Júlia) előadásában elhangzó Vámpír részlet gondoskodott a rendhagyó történésekről. Szerencsére volt az Ópium is, személyes kedvencem, s végül a ráadásban a Vámpír eredeti verziója.

Erről jut eszembe, hogy kiváncsiságból ellátogattam a peterfybori.hu oldalra. Nagyon eltalálták az intrót! Bori ígérte, hogy jönnek még errefelé. Nos, akkor mi is megyünk.