DJ Cadik: Basic – lemezbemutató

BombTheJazz, 2008. november 14., péntek @ A38

DJ Cadik – Basic lemezbemutató

Vendégek: Judie Jay, Sena, Dizko Stu, MC Zeek és Stacy Epps / JapaNUBIA, Shaman Work (Atlanta USA), Suhaid, Johnny “Rosehill” Drama, Vázsonyi János

Az atlantai jogászlányok másról sem álmodnak, mint hogy MF Doom felfedezze őket magának. Stacy Epps a Sol Uprising nu-soul formáció egyik feleként járt így a maszkos közellenséggel, s nemsokkal rá már az azóta borzasztó népszerűvé lett Madvillainy lemezen énekelt. A Stones Throw család  hamar befogadta: Oh No bemutatkozó Disrupt lemezén is feltűnt szavaló tehetségével, saját alapjait pedig olyan premier ligás stonerek jegyzik, mint J Dilla, Madlib, Daedelus, Sa-Ra Creative Partners, Jneiro Jarel, vagy a jóértelemben vett divatosság netovábbja, Flying Lotus. A Ninja Tune kiadón is hallatott magáról, a Sun Ra-reinkarnáció Dwight Trible & Life Force Trio számára segített be csilingelő hangjával.

Bahamadia, Yarah Bravo és Invincible kolleginákkal együtt ő is tagja a We B*Girlz reálhiphopos leánycsapatnak, hasonló felállásban már Budapest is megcsodálhatta őket két éve.

Első nagylemeze idén jelent meg saját JapaNUBIA kiadójánál.

DJ Cadik, Krush legjobb magyar tanítványa szintén ezen az estén áll ki bemutatkozó lemezével. A Membranból beatkovácsként is ismert Cadikot elsősorban az ország egyik – ha nem “A” – legjobb DJ-jeként tartja számon a művelt közönség. Az elmúlt években szabadideje nagyrészét a studió homályában töltve olyanokkal dolgozott albumán, mint M.E.D., One Be Lo’ és Blu, a Detroit-Budapest szupersztrádát pedig nem kevésbé súlyos munkagépekkel gyalulta, mint a Phat Kat, Elzhi a Slum Village-ből, Invincible és Finale. A lemez hazai mikrofonosai: Zeek, Judy Jay, Sena és Dizko Stu. Az eredmény önmagáért fog beszélni, ráadásul az ország legfeketébb klubhangján, ahogy kell.


Belépő: elővétel 1800 Ft, a helyszínen 2200 Ft

Kapunyitás: 21.00

A38, Budapest, XI. Pázmány Péter sétány, telefon: +36 (1) 464 3940