A gitárprímás és a divat Herczeg a Világgödörben

Aki csodát alkar hallani és látni, ne hagyja ki a Világgödör soron következő programját a Gödörben. November 1-én 21 órától a Khamoro Cigány Táncegyüttes egy Gergely Attila koreográfiát ad elő, majd fellép Gáspár Kálmán cimbalomvirtuóz bandája, a Kálmánia. A nap fénypontja minden bizonnyal a fergeteges technikájú gitárprímás, Both Miklós és az ő Napra zenekara lesz, egy formabontó produkcióval, melyben bemutatkoznak Herczeg Zoltán divattervező Magyar Kártya kollekciójának darabjai is. Az estet a Bekődisco zárja.

A Világgödör sorozat ezen estéjén három zenekar képviseli a világzenét, Gergely Attila koreográfus darabja, a Zöldibolya pedig a kortárs táncot kedvelők számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A fergeteges és elementáris Napra zenekar pedig különleges produkcióval rukkol elő. A megszokott zenei teljesítményén túl a Napra tánckara és egy élő zenével kísért divatbemutató színesíti a zenekar koncertjét. A divatbemutatón Herczeg Zoltán divattervező, Magyar Kártya nevet viselő kollekciójának darabjait láthatja a nagyérdemű, szebbnél szebb modellek közreműködésével.

Izgalmas találkozás lesz, mint ahogy felkavaró lehetett Herczeg Zoltán első Napra koncertélménye, mely után a blogjában így írt: “Másfél-két óra folyamatos tekerés a Kárpát medence tájékáról származó bőséges folklórból kiburjánzva a Living Colourtól egészen Jimi Hendrix-ig, a Pink Floyd-ig vagy akár Yngwie J. Malmsteent érintve (mit érintve, laelázva!!!), eszembe jutott nekem minden és mindenki, miközben csak kapkodtam a fejem, hogy ÚÚÚÚÚÚristen, kik ezek a csávók és mit művelnek!!! Brutális tempók és harmóniák váltják egymást a legnyugisabb, legelszállósabb, pszichedelikus részekkel, betétekkel, hogy aztán újra beledöfjenek az arcodba egy újabb gyilkos riffet. És közben mennek a “menyecske, menyecske, szakíts, ha bírsz” típusú népi rigmusok, megfejthetetlen számomra, hogy lehet ilyen tökéletesen monumentálisat alkotni.”

November 1., szombat 21.00, Világgödör
Khamoro, Gergely Attila: Zöldibolya (tánc), Napra+Herczeg Zoltán, Kálmánia, Bekődisco
Belépő: 1000 Ft