James Blunt az Arénában!

Október 25-én, szombaton a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz napjaink egyik legnépszerűbb gitáros-énekes-dalszerzője, James Blunt. Aki az érzelmes férfiromantika és a giccs határán okosan balanszírozó, igényes popdalokat és jól ismert slágereket szeretne hallani, nem hagyhatja ki.

A hajdanán NATO-békefenntartóként Koszovóban is megfordult, eredetileg James Hillier Blount névre hallgató trubadúr fellépésén valószínűleg kivétel nélkül elhangzik majd eddigi pályájának összes ismertebb szerzeménye; a Same Mistake, az 1973, vagy a Goodbye My Lover nagyívű melódiáit valószínűleg mindannyian dúdoltuk már öntudatlanul a zuhany alatt, nem is beszélve a 2004-es debütlemezről (Back to Bedlam) kimásolt, világsikert hozó You’re Beautiful keserédes balladájáról, amit csak az nem ismer, aki az elmúlt pár évet a föld alatt töltötte.

Ráadásul Blunt esetében szó sincs arról, hogy egy kiégett, pályája végén járó hajdani sztár pörköltért és útiköltségért eljön egy kicsit haknizni Bukarestbe valami kelet-európai fővárosba: a tavaly szeptemberben megjelent második album, az All the Lost Souls eddig 6 milliós eladást produkált világszerte, ami nem kis teljesítmény egy olyan világban, ahol sokaknak már akkor sem kell a cédéd, ha ingyen van.

Jövő szombaton tehát irány az Aréna – harmada, hiszen az óvatos szervezők előrelátóan csak bizonyos szektorokba hirdettek jegyeladást. A tavalyi Muse-koncerttel ellentétben viszont ez egyáltalán nem ciki, sőt, kivételesen jó ötletnek tűnik. Merthogy ennyire intim hangulatú zenei anyag élő interpretációjához kellően családias légkör is szükségeltetik, ugyebár.