A Gonzo utazik Liverpoolba

Kiderült, melyik az az együttes, aki képviselheti hazánkat a Music Television Europe Music Awards díjátadó gálán Liverpoolban. A szakmai vélemények és az MTV honlapján regisztráltak szavazatai alapján a Žagar, a Beat Dis, az Irie Maffia, a The Unbending Trees és a Gonzo voltak az idei magyar jelöltek. Ettől kezdve már csak a nézőkön múlt, ki lesz az első a Local Hero kategóriában.

A hetek óta zajló országos szavazás október 13-án lezárult, a győztes a debreceni Gonzo. Idén megjelent Lost and Found című nagylemezük bemutatkozó klipje, a Peeping Tom kapta a legtöbb voksot. Ez óriási megtiszteltetés és eredmény, mert nem csak ennek az évnek a Best Hungarian Act díjával lettek gazdagabbak, de felléphetnek Liverpoolban, a gála helyszínén is, amit élő közvetítés részeként láthatnak a nézők november 6-án este.

Ezen kívül a Best in Europe díjért is versenybe szállnak, hasonló rendszerben versengenek többek között olyan világsztárokkal, mint Morandi, Leona Lewis és a Nightwish, egészen november 2-ig. Immár véglegessé vált a 2008-as jelöltek listája, szavazni rájuk a hivatalos weboldalon, itt lehet.

A Gonzo örömmámorban úszik, boldogan készülnek a fellépésre és a megmérettetésre.

„Mióta megtudtuk a hírt, hogy mi mehetünk Liverpoolba, eufórikus állapotban vagyunk. Először is nagyon köszönjük az MTV Hungary-nek azt a lehetőséget, hogy játsszák a klipünket és hogy jelöltek azon illusztris zenekarok körébe, akik közül most mi kerültünk ki nyertesként. Köszönjük a voksokat rajongóinknak és azoknak a szimpatizánsoknak, akik szavazataikkal segítettek hozzá minket ehhez a nagyszerű sikerhez.”

Gonzo – Peeping Tom

A banda 2003-ban jött létre a mostanitól jelentősen eltérő felállásban. Az akkori sikerüknek könyvelhető el a Tesó című filmhez írt dal. A Gonzo zenéjére kezdetektől az angolszász zenei kultúra nyomta rá bélyegét: a 2004-2005-ös magyar nyelvű számokban is jelentős indie hatás mutatkozott, keverve némi pszichedelikus tartalommal.

Jelenleg egyre inkább a modernebb hangzások felé látszik elmozdulni muzsikájuk – a ’90-es évekre jellemző britpopot a kornak megfelelő post new wave hangszerelés váltotta fel –, illetve jelentős változást hozott az angol nyelvű szövegekre való áttérés is. Az eddigi felvételeken csak nyomokban jelen lévő elektronika hangsúlyosabb szerephez jut, de továbbra is az élő, dinamikus, táncolható gitárzenére számíthatunk tőlük.