Az AC/DC ismét úton!

A világ egyik legnagyobb rock legendája újra beindította a motort: az AC/DC 2009-ben ismét színpadra áll, hogy elkápráztassa a világot! A zenekar a Black Ice World Tour keretében végre újra Budapestre is ellátogat. 1991-ben már jártak nálunk, az akkori Monsters of Rock turné keretében, de most első önálló koncertjüket adják majd 2009. március 23-án a Budapest Sportarénában.

A jegyek kapcsán egy újdonságot mindenképpen meg kell említenünk: a színpadhoz legközelebbi állójegyeket a leggyorsabb vásárlók tudják megvenni, így érdemes mihamarabb a jegyet beszerezni, hiszen most már nem a koncert napján reggeltől sorban állók juthatnak be a zenekarhoz legközelebbi helyekre, hanem a leggyorsabb jegyvásárlók, kényelmesen, sorban állás nélkül, akár az interneten keresztül intézve a vásárlást.

Jegyek október 15-től kaphatóak a Ticketpro országos hálózatában és az interneten.

A hard rock műfaj legkiemelkedőbb úttörője, az AC/DC 1973-ban alakult Sydney-ben a Young fivérek vezetésével. Az évek során volt részük tagcserékben, tragikus halálesetben – eredeti énekesüket, Bon Scottot 1980-ban veszítették el –, de a zenekar karrierje mindig töretlenül folytatódott. Lemezeik eddig 160 millió példányban keltek el, s az ő nevükhöz fűződik minden idők legnagyobb példányszámában eladott rock albuma, a Back in Black, amelyből több mint 42 millió talált gazdára.

Az eredeti elgondolás szerint egy olyan csapatot akartak létrehozni, amely egyfajta keményebb, feszesebb hangzású, boogie alapokon nyugvó rockot játszik majd. Ennek az ötletnek köszönhetően olyan dalokat adtak a világnak, mint a You Shook Me All Night Long, a Highway to Hell, a Who Made Who, a Back in Black, a Heatseeker, a Whole Lotta Rosie, a Moneytalks, vagy a nagy koncert kedvenc Thunderstruck.

Könyveket lehetne megtölteni karrierjük történetével, a különböző sztorikkal és pletykákkal, melyek a zenekar körül keringenek, pedig az AC/DC a világ egyik legtisztább, pusztán a zenére koncentráló együttese volt és maradt.

Koncertjeik óriási élmények, bár ritkán használnak olyan show-elemeket, mint a többi, hasonló méretű helyeken játszó csapat, ám a mai napig minden tag egy-egy energiabomba és ezt kiválóan adják át közönségüknek is.

Most nyolc év után új albumot készülnek kiadni Black Ice címmel és 2001 után ismét turnéra indulnak, hogy megmutassák a világnak, az AC/DC még mindig az egyik legizgalmasabb rockbanda!

És ez a turné végre érinti Budapestet is, 2009. március 23-án az AC/DC a Budapest Sportarénában pályafutása első önálló koncertjét adja majd a magyar közönségnek; hiszen eddig egyetlen egyszer, 1991-ben jártak nálunk, az akkori Monsters of Rock turné keretében, a Metallica, a Mötley Crüe és a Queensrÿche társaságában.