Mérgez az Ebola Cola

Az Emil.Rulez! lassan egy évnyi hallgatás után új számot öklendezett az éteri internet terepére. Bár ne tette volna…

Már megint, elcsépelten, hogy lecsépeljem: ismételten feltaláltuk a csattogós szárnyú falepkét. Mi eleddig csak a balról jobbrát ismerte, most már a jobbra átreppenés sem szokatlan tőle – természetesen pártpolitikától függetlenül. S hogy ezt most miért, és hogyan? Internetes zeneletöltés, csak hogy Zazie forogjon a szirmában. Szól a kulcsszó, hangzik refrénben a netes sanzon, süssük el hát még egyszer. És hogy éppen az Emil.Rulez! magyarázza belénk ennek a jó szándékúságát? Gyerekek, inkább koncertezzetek!

Hogy milyen ku-ku-ru-ku-ku-kú
va-va-va-va-va-va ez az élet…

Volt egyszer egy zenekar. Igényes zene, mámoros dallam, fülbemászó páros, párba mászó fül, s még a hangzat sem populár. Ők voltak az Emil.Rulez! Sok-sok estén át, táncolva csápoltunk nekik az első sorokban, első sorban azért, mert jók voltak. Másodsorban is. S most egy bő éves hallgatás után kijönnek egy limonádénak sem eladható kólával… Én kérek elnézést. Az angol szöveg a többihez képest – persze, a Hello tourist, mi? – lagymatag, a nevetés csírája sem sarjad bennem, pedig jó lenne, jó lehetne, de ez tőlük szól, s így már mindjárt más. Olyan, mint az előre
meglesett karácsonyi ajándék. Tetszik a farmer, jó is, hogy rábukkantál, menő is leszel vele az iskolában, de mégsem örülsz neki, mikor a szentestén csak a fancsali képed függ egy díszben tükröződve. Na ez is valami ilyesmi. Ráadásul a ráhúzott “támogatva internetes” háttér is annyira mű. Persze, fogjuk rá, hogy mindenki letölti – illegálisan, mert persze -, de az a szám mégsem lesz majd ugyanaz, mint amit azért rajongóként a zenebolt polcáról is leemelnél, hogy a cd lejátszódban bömböltethesd.

Hogyan kerülnek oda a polcra? Csupán egy durva hét… s már sehogy sem, a statisztika ezt mutatja. Meg mellette
azt is, hogy koncertek sincsenek, csak ez a fránya hangzatú, igen tompított Ebola Cola van ledöntve a torkunkon, potom 99 forintért, ami megint nem vicces. Ha már ilyen kevés, akkor miért nem ingyen. S ha nem ingyen, akkor miért nem többért? Eddig megvettem az összes cd-t, belefeccölve ezreket, mert első sorban, ahogy mondtam. Eztán ezt a 99 forintot sem fogom kipengetni, és nem hinném, hogy az a kétszínű százas hiányozna oly nagyon. Leginkább becsapva érzem magam, többet vártam tőletek, mint a klip végi seggrázás, mell-muti és hasonló ultra multi fogások. Ezt talán hagyjuk a “mert megtehetjük” rapperekre, és a kisdobosokat se vonultassuk fel a törpével karöltve. Hogy miért? Miért ne. Szerintem.