Stoner buli a Trafóban

Október 14-e, mivel kedd, megint Tues-DIE buli lesz a Trafó Bárban, amikor a helyet beveszi a rock and roll, ami súlyos riffekkel rázza le a magasművészeti entellektüellt, a helyét pedig felszórja a déli köcsögök csizmázájból kihulló sivatagi porral. Ráadásul az utóbbi években szárnyra kapott hazai southern rock színtér (ha ennek a kifejezésnek egyáltalán van értelme a kelet-balkán kontextusban) egyik legtökösebb bandája, a Sunday Fury lesz a fő show-elem. Ezért már mindenképp megéri betérni. Amúgy meg olcsó a buli, és hideg a sör, úgyhogy legyen eszed, gyere te is!

A Sunday Fury-ről szeretném elmesélni, hogy először egy Rémálom a Nyár utcában bulin (az After Music Pubban, ex-Marco Poloban) hallottam a zenekart, majdnem pont egy évvel ezelőtt, tavaly októberben, és a Mangod után a második legpozitívabb meglepetése volt 2007-nek. Fura egyébként, hogy az utóbbi években úgy szaporodtak meg az ilyen southern/stoner/desert rock bandák, mintha az Egyesült Államok déli sivatagaiban most nőtt volna először kaktusz, ennek pedig az egyik hozadéka, hogy egy rakás új zenekar van, aki ezt akarja nyomatni, mert hopp, kinőtt itt a földből a szarrátetovált életérzés. Ezért aztán pláne jó volt, mikor beesett a Mangod Inc. nagylemeze, és annyira profin adta vissza a tökösebb fajta, vinnyogás nélküli metal zenét, hogy az ember csak csettintett a nyelvével, hörpintett a söréből, és azt mondta, hogy teringettét. Nagyjából hasonló élmény volt először hallani a Sunday Fury-t is. Kik ezek a fazonok, honnan jöttek, és miféle whisky került az anyatejükbe, hogy ennyire zsigerből tudnak így megszólalni?

A forrás Vác, és hát ugye ez eleve tudjuk, hogy mit jelent, mondom én, tősgyökeres lokálpatriótaként. Bár kisvárosunk nem épp a rockzenéjéről híres messzeföldön (hát, nem egy Eger), de meglepetésszerűen tudnak innen kipattanni olyan bandák, amiken elámulunk, legyen szó live drum and bass-ről vagy éppen funkról. Na, most az élet úgy hozta, hogy vasárnapi próbákon edződött egy csapat, és a nagy Budapest szerencséjére megteszi ezt az alulról negyven kilométert, hogy a fővárosban is hallani lehessen, hogyan visszhangzik a rockzene a Duna-kanyarban.

Száz szónak is egy a vége: október 14-én, kedden menés van a Trafóba. Ráadásul lesz még egy Room of the Mad Robots nevű formáció is, amelyről a nuskull.hu-n lehet levadászni annyi infót, hogy baromi lelkesek, és rokkolnak persze, vagy ahogy ők írják, örömzenélés van meg súlymetál. Meghallgatjuk!

Kedvcsináló belefülelde:

Gyorsinfók:

  • Idő: október 14., kedd, 21:00
  • Hely: Trafó, Budapest, Liliom utca 41.
  • Fellépők: Sunday Fury, Room of the Mad Robots
  • Hozzájárulás: 600 HUF