Mély ütemek a mélyben: a Funkdoobiest Budapesten

A Gödörbe ismét visszatér a hiphop és jobb okot erre nem is találhattunk volna, mint egy Funkdoobiest koncertet. A bulit az a Warrior Events hozta tető (illetve a Gödör esetében egy mesterséges tó) alá, aminek olyan koncerteket köszönhetünk, mint a nagyszerű Delinquent Habits a Merlinben, vagy a Psycho Realm a Studio4-ben. Ezek az előzmények és a Funkdoobiest fülbemászó nyugati parti tombolása nagyszerű estét ígér mindenkinek, aki ellátogat az Erzsébet térre.

A csapat 1992-ben, Los Angeles-ben alakult meg, köszönhetően a Puerto Ricó-i Jason “Son Doobie” Vasquez, a sziú indián felmenőkkel rendelkező Tyrone “Tomahawk Funk” Pachenco és a mexikói származású Ralph Medrano (“DJ Ralph M”) egymásra találásának. A következő évben Which Doobie U B? címmel jelent meg első albumuk, olyan slágerekkel, mint a Bow Wow Wow, vagy a The Funkiest, mely még abban az évben aranylemez lett.

A trió ekkor már tagja a Soul Assassins családnak, többek között a Cypress Hill és a House of Pain mellett. Zenéjükben sajátos módon vegyítik a funk, a hip hop és a latin zene elemeit, tökéletes összhangot alkotva Son Doobie hihetetlen pörgős rímeivel és Tomahawk kimértebb stílusával. Megszilárdítva hírnevüket, 1995-ben kiadták a Brothas Doobie című lemezt, ami újabb gyöngyszemekkel (Rock On, Dedicated) örvendeztette meg a rajongókat. A következő, The Troubleshooter album Tomahawk nélkül készült, aki inkább a családot választotta a zenélés helyett.

A hiphop aranykorát idéző, idén elkészült The Golden B-Boys albumot – és persze a jól ismert régi dallamokat – az eredeti felállásban, első ízben láthatjuk és hallhatjuk Magyarországon, a Gödör Klubban. A Funkdoobiest az európai turné utolsó állomására érkezik hozzánk, így szinte biztosan kijelenthető, hogy egy hatalmas bulival fogják megörvendeztetni a közönséget, hiszen az utolsó koncertre mindent beleadnak majd, hogy a legjobb oldalukat mutassák nekünk.

Kik: Funkdoobiest (USA)

Hol: Gödör Klub, Budapest

Mikor: 2008. október 5., 21.00

Még kik: NKS, Bankos, Norba, DJ Kool Kasko, DJ Blackdog

Mennyi: Elővételében 2800, a koncert napján 3500 Ft