Snoop Dogg…

A legemlékezetesebb a nézőtéri balhé volt mindenképp: már az elején láttam azt a két, nemzetiségi barmot, akiknek legfőbb szórakozása egymás bokszolása volt, mint a nagyok a filmekben, törzskörzéssel, le-és kihajlásokkal, be-beszúrkálásokkal, egyenesekkel, horgokkal, amolyan poénverekedés volt ez a nyugtalanító fajtából, de teljes erőből bevitt ütésekkel, tehát annyira nem lehetett vicces. Mindez a negyed házig megtelt küzdőtér közepén a Dopeman előzenekarosdi közben mindaddig, amíg a kisebbik tag emberére nem akadt.

Egyszer csak ott termett a vézna, fekete, felgyűrt ujjú inges, fehér nyakkendős, ugrándozó nyikhaj mellett egy kb. négyszer akkora, szintén nemzetiségi, nem túl hosszú hajú kolléga (kimondottan kopasz), aki rögtön akkorát térdelt ennek a combjába, hogy az nyomban visszavett az arcból, mondom, ennek így kellett lennie, legalább nyugi lesz végre. A konkrét kiváltó okot ugyan nem láttam, csak magát a rúgást, de azt határozottan, valószínűleg a kicsi (talán) véletlenül nekiugrott a nagynak miközben az jött, meglehetősen nagy amplitúdóval dolgoztak ők már addig is. Ezzel az ügy rendezve is volt, legalábbis azt hittem, a nagy továbbhaladt, azzal, hogy utoljára még megintette a kicsit, hogy legyen elég a parolázásból, a kicsi nyugtázta, de a következő pillanatban azt láttam, hogy emez tápászkodik fel a földről és fogja a homlokát erősen, miközben tétován támolyog, esélyes volt, hogy újra összeesik.

Lujza takarásától, meg mert közben a koncertet néztem, nem láttam megint, hogy pontosan mi történt, vélelmezem, hogy a kicsi utána ment és akkorát baszott a fejére, hogy a nagy darab hús összerogyott. Ekkor már a kés is előkerült ennek kezében, mire a kis fasz ugrándozni kezdett a társával együtt, gyere, gyere bazdmeg, pakolj fel, mivan, MI VAN, MII VAAANN???, a szokásos értelmiségi duma és neki is mentek ketten azonmód, adták-vették egymásnak az öklösöket, emez a késsel hadonászott, mindez öt méterről már nagyon nem volt vicces, tágult is körülöttük az emberkör, míg a valtonosok nem jöttek és szegény, szerencsétlen nagyot vitték ki, pedig nem ő volt a hunyó. (Halkan kérdezem csak meg: hogyan vihette be a kést? Csak a nagyobb darab divattervezőket és gyanús kozmetikusokat motozzák meg a bejáratnál?)

Később ezt visszahozták és keresték a másik kettőt, akik tőlük öt méterre álltak, de nemigen találták, én mutattam, kik voltak, erre ők elszaladtak. Eezek utánuk, jó volt a Snoop Dogg koncert!!!

Ettől eltekintve a Király-tanár tényleg nagyon komolyan tolta, úgy szólt a cucc, mint állat (nem úgy sajnos Dopeman Papa), olyan gumitestű, gumikezű, feka dobosuk volt, hogy nem bírtam követni és olyan dob-sounddal, hogy megállt az agyam, a frontember három társával megmutatta nekünk, magyaroknak, mi az a rap vagy hip hop, ők meg cserébe megláthatták, mennyire érdekli ez a magyarokat.

Egyébként én is meglepődtem a gyenge negyed házon, azt hittem, Amerika elsőszámú rappere több embert vonz majd, hát nem vonzott, és akivel én találkoztam, barátaim, ismerőseim, mind kapták a jegyet, csakúgy, mint én, így nem tudom, volt-e egyáltalán fizető vendég, buktaszagú volt a játék, anyegin értelemben legalábbis.

Pedig a koncert nekem bejött nagyon, az összes létező “slágert” lenyomták hihetetlen erővel, intenzitással, és jó arcok voltak, különben mindig is tetszett nekem ez a sunyi tekintetű, néger harcos, nagyon komoly dolgai vannak, ráadásul hiteles, őszinte, nem egy megjátszós, kitalált Madonna! Ezért mentem el, harminc rongyot amúgy nekem sem ért volna.