Snoop Dogg…

A legemlékezetesebb a nézőtéri balhé volt mindenképp: már az elején láttam azt a két, nemzetiségi barmot, akiknek legfőbb szórakozása egymás bokszolása volt, mint a nagyok a filmekben, törzskörzéssel, le-és kihajlásokkal, be-beszúrkálásokkal, egyenesekkel, horgokkal, amolyan poénverekedés volt ez a nyugtalanító fajtából, de teljes erőből bevitt ütésekkel, tehát annyira nem lehetett vicces. Mindez a negyed házig megtelt küzdőtér közepén a Dopeman előzenekarosdi közben mindaddig, amíg a kisebbik tag emberére nem akadt.

Egyszer csak ott termett a vézna, fekete, felgyűrt ujjú inges, fehér nyakkendős, ugrándozó nyikhaj mellett egy kb. négyszer akkora, szintén nemzetiségi, nem túl hosszú hajú kolléga (kimondottan kopasz), aki rögtön akkorát térdelt ennek a combjába, hogy az nyomban visszavett az arcból, mondom, ennek így kellett lennie, legalább nyugi lesz végre. A konkrét kiváltó okot ugyan nem láttam, csak magát a rúgást, de azt határozottan, valószínűleg a kicsi (talán) véletlenül nekiugrott a nagynak miközben az jött, meglehetősen nagy amplitúdóval dolgoztak ők már addig is. Ezzel az ügy rendezve is volt, legalábbis azt hittem, a nagy továbbhaladt, azzal, hogy utoljára még megintette a kicsit, hogy legyen elég a parolázásból, a kicsi nyugtázta, de a következő pillanatban azt láttam, hogy emez tápászkodik fel a földről és fogja a homlokát erősen, miközben tétován támolyog, esélyes volt, hogy újra összeesik.

Lujza takarásától, meg mert közben a koncertet néztem, nem láttam megint, hogy pontosan mi történt, vélelmezem, hogy a kicsi utána ment és akkorát baszott a fejére, hogy a nagy darab hús összerogyott. Ekkor már a kés is előkerült ennek kezében, mire a kis fasz ugrándozni kezdett a társával együtt, gyere, gyere bazdmeg, pakolj fel, mivan, MI VAN, MII VAAANN???, a szokásos értelmiségi duma és neki is mentek ketten azonmód, adták-vették egymásnak az öklösöket, emez a késsel hadonászott, mindez öt méterről már nagyon nem volt vicces, tágult is körülöttük az emberkör, míg a valtonosok nem jöttek és szegény, szerencsétlen nagyot vitték ki, pedig nem ő volt a hunyó. (Halkan kérdezem csak meg: hogyan vihette be a kést? Csak a nagyobb darab divattervezőket és gyanús kozmetikusokat motozzák meg a bejáratnál?)

Később ezt visszahozták és keresték a másik kettőt, akik tőlük öt méterre álltak, de nemigen találták, én mutattam, kik voltak, erre ők elszaladtak. Eezek utánuk, jó volt a Snoop Dogg koncert!!!

Ettől eltekintve a Király-tanár tényleg nagyon komolyan tolta, úgy szólt a cucc, mint állat (nem úgy sajnos Dopeman Papa), olyan gumitestű, gumikezű, feka dobosuk volt, hogy nem bírtam követni és olyan dob-sounddal, hogy megállt az agyam, a frontember három társával megmutatta nekünk, magyaroknak, mi az a rap vagy hip hop, ők meg cserébe megláthatták, mennyire érdekli ez a magyarokat.

Egyébként én is meglepődtem a gyenge negyed házon, azt hittem, Amerika elsőszámú rappere több embert vonz majd, hát nem vonzott, és akivel én találkoztam, barátaim, ismerőseim, mind kapták a jegyet, csakúgy, mint én, így nem tudom, volt-e egyáltalán fizető vendég, buktaszagú volt a játék, anyegin értelemben legalábbis.

Pedig a koncert nekem bejött nagyon, az összes létező “slágert” lenyomták hihetetlen erővel, intenzitással, és jó arcok voltak, különben mindig is tetszett nekem ez a sunyi tekintetű, néger harcos, nagyon komoly dolgai vannak, ráadásul hiteles, őszinte, nem egy megjátszós, kitalált Madonna! Ezért mentem el, harminc rongyot amúgy nekem sem ért volna.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Snoop megcsinálta az Arénát Sokáig gondolkodtam, hogy milyen címet adjak beszámolómnak a tegnap esti koncertről, de csak odáig jutottam, hogy a "kutya" szó biztosan nem lesz benne. Innen viszont meg voltam lőve, mert miképp lehetne jellemezni a tegnap estét? Őrület? Aljasodás? ...
Snoop Dogg, Mika és David Guetta is Zamárdiban! Tovább erősödött az ötödik Heineken Balaton Sound programja, a július 7-10 között Zamárdiba látogató világsztárok sora ugyanis újabb csokornyi névvel bővült. A Nagyszínpadon lép fel többek között a legnagyobb amerikai hiphop-ikon, Snoop Dogg. Jön a k...
A kutyák kutyája Budapesten Régebben még az is lehetetlennek tűnt, hogy a címszereplőnk akár egyszer is Budapesten járjon, erre fel mi fogadja most az egyszeri raprajongót? Másodszorra jön el a nyugati part fenegyereke, a west coast láncoskutyája, a pornókirály maga, Big Snoop ...