SZIN a SZÁMok tükrében

Morcheebával, Mattafixszel, Within Temptationnel, Tankcsapdával, Quimbyvel és további 200 fellépővel zárja a nyarat hazánk legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok, mely a szórakoztatás mellett idén az ökotudatos életmód népszerűsítését is egyik fő céljaként tűzte ki.

SZÁMos adat a SZINről:

Kezdjük az elején:

Az Újszegedi Partfürdő 11 hektáros területen fekszik, ahol több mint 100 ember dolgozik azon, hogy a helyszínek, színpadok, sátrak a kezdésre felépüljenek. Az építkezések augusztus 22-én, pénteken kezdődtek és várhatóan augusztus 26-án, kedden este fejeződnek be.

Akik a fesztivál sikeréért dolgoznak:

A fesztivál ideje alatt több mint 200 előadó lép fel több mint 10 helyszínen, összesen 1300 m2-nyi színpadon és 2600 m2-nyi sátorban. 4 nap alatt közel 1500 fő dolgozik azon, hogy a SZINen minden a legnagyobb rendben menjen, így…

Ha biztonságról van szó:

A látogatók és a technika biztonságára naponta 200 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen 2 motorcsónak és 1 rendőrségi hajó teljesít szolgálatot.
Ha egészségről van szó:

A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt, a rendezvény terültén 1 műszakban délelőtt 2 orvos, 4 ápoló, este 6 orvos, 8 szakápoló, a rendezvény nyitásától zárásig 1 darab rohamkocsi és 1 darab eseti terepjáró autó ad ügyeletet. Továbbá délelőtt 1 orvosból és 2 ápolóból álló mozgó ügyelet, illetve este 3 ilyen mozgó ügyelet teljesít szolgálatot.

Ha evésről-ivásról van szó:

A SZINen 35 vendéglátóegység várja a látogatókat, ebből 15 italárusító és 20 ételes. Ez utóbbiak közt lesz vegetáriánus, pizzás, olaszos, szegedi-halas, valamint balkáni-grilles. A vendéglátóegységek közül a Balaton Grillben az ökotudatos fesztivál egyik fontos elemeként biológiailag lebomló tányérokban kapják a fesztiválozók a megrendelt finomságokat, melyeket szintén lebomló evőeszközökkel fogyaszthatnak el.

A SZIN másik újítása a re-pohár bevezetése, mely a Borsodi Malátabárban vásárolható meg, ugyanitt mossák el és cserélik tisztára, a fesztivál végén pedig visszaváltják.

Csomagmegőrző, infopontok:

2008-ban két infopont áll a fesztiválozók rendelkezésére bármilyen kérdés, probléma esetén. Ezek közül az egyik ún. Zöld Infopont, ahol az érdeklődők hasznos információkat kaphatnak a tudatos fesztiválozásról, többek között a szelektív hulladékgyűjtés, telekocsi, riksa-taxi, kerékpár, aludoboz-csereakció témakörökben.

A csomagok biztonságos elhelyezéséhez az ingyenes csomagmegőrzőt kell keresni, mely 0-24 óráig nyitva tart.

Infrastruktúra:

50 WC található a Partfürdő területén, melyet a SZIN ideje alatt további 50 mobil WC-vel bővítenek, a kerekesszékes látogatók számára pedig 5 db. speciális WC kerül felállításra. A SZINen félszáz tusoló áll az ottlakók rendelkezésére.

Sátorhelyek:

Idén a szervezők 6000 m2 kempinget nyitnak meg a még kényelmesebb fesztiválozás érdekében. Sátrak csak a kijelölt helyeken állíthatók, újdonságként erre napijeggyel is lehetőség nyílik, sátorjegyek megvásárlásával.

Szegedi Ifjúsági Napok

2008. augusztus 27-31.

Újszegedi Partfürdő

Jegyinformáció:

Jegyek augusztus 27-től csak a helyszínen kaphatók.

Jegy- és bérletárak:

Bérlet (minden napra érvényes):
A helyszínen: 12 500 Ft

Napijegy (augusztus 27, 28, 29, 30):
A helyszínen: 5 000 Ft