matiné (szgt -1)

hitted volna, hogy a nagymama melletted jobban bírja majd az ácsorgást mint te?

hitted volna, hogy a nagypapa, miután kiverekedte magát a tömegből visszatalál és még sört is hoz magával?

hitted volna, hogy már első nap mínusz első nap
belefutsz jószívű sörosztóba, aki nem, hogy egy korttyal, de egy egész
doboz hideg ászokkal szán meg és nem csak téged?

ismerd el, nem hitted volna.

mint ahogy azt sem, hogy ennyire jól fogod érezni magad.

pedig a 8 óra végét meg sem vártad, igaz te akkor már több mint 12 órája voltál a szigeten, mikor már csak az eddát és zoránt ígérte a program fogtad magad és szívfájdalom nélkül léptél le.

de addig, addig felhőtlenül élvezted az egész zenebonát. kivéve katona klárit, aki nagyon művészi szeretett volna lenni, amit még meg is bocsátottál volna neki, ha legalább tisztán énekelt volna. de azzal a produkcióval, amit nyújtott, egyszerűen nem tudtál mihez kezdeni.

bemelegítésként budapest bár, majd animalok és ganxták, ügyes átkötésként neoton – na a nagyik melletted itt élénkültek fel először, öröm volt látni mint tombolnak -, eltelt egy óra és már a színpadon is volt az, akit igazán vártál. Feró, aki, hogy örömöd ne legyen teljes, egy kommersz számmal nyitott, viszont a lángosképű állat minden pénzt megért, felőled maradhatott volna a színpadon, hogy ős-bikiniket játszon neked orrvérzésig.

lukács egy szál gitárral jól mutatott és várakozásodon felül, szinte tisztán énekelt.

az underground blokk volt a másik, ahol a nagyik teljesen elvesztették a fonalat, sőt, körülötted senki nem találta a madzag végét, csodálkoztál is, hogy tényleg ennyire nem élnek már ezek a számok?

bezzeg az afrika! na azt megint tudta mindenki!

a legeslegjobb pedig a csík zenekar volt, lovasival, mikor is tankcsapdát énekelt!

puf, lgt, quimby – nahát, úgy tűnik tényleg nagyon kedveli őket presser -, dés, geszti – jött mindenki, te meg csak álltál és daloltál. tudtad a szöveget, csak néha puskáztál a kivetítőkről, mert ez az egész össznépi hepaj tulajdonképpen egy óriás karaoke show volt, mintegy 50.000 énekessel.

karaoke live, ahol a zenészek mindent beleadtak abba a pár percbe, ami nekik jutott. folyamatos pörgés max környéki állapoton. (be is rekedtél másnapra rendesen)

és hogy miért vagy még hálás? mert gyerekkorodat is visszahozta ez a koncert, szemeid előtt egy sátoraljaújhelyi kirándulás és egy bélással üzemelő zenegép lebegett, mikor is együtt énekelted vikidállal a tinédzser dalt.

ekkor érezted, hogy nálad ezt már tovább nem lehet fokozni. kiverekedted magad a tömegből, és mivel gyakorlatilag a színpad előtt áltál ez bizony hosszú percekig tartott. szóval kiverekedted magad, leültél a fűbe, még daloltál kicsit levezetésként, majd kifelé vetted az irányt. mínusz napba több neked nem fért.

utóirat, hogy ne csak teljesen pozitív legyen ez a mínuszos nap: aki kitalálta, hogy egy kamerát tologassanak folyamatosan fel és alá a színpad előtt, nos annak gratulálok! ennyire primitív, a nézőket zavaró megoldást bizony régen láttam!