Új Kenyér party a hajón

Nem szokásunk sajtóközleményeket csak úgy egymagában leközölni, de az augusztus 20-ai Új Kenyér party szövege csak úgy kiált azért, hogy szélesebb közönség is megismerhesse. Így nem tehetünk mást, mint engedünk a kísértésnek. Felesleges megemlíteni persze, hogy aki magyar, velünk tart aznap este. Ünnepeljünk új kenyeret!

Kárpát-medence szabad népei, elérkezett az idő! Szent István, az új kenyér, az alkotmány, a III. Köztársaság kikiáltása és a hamburgeres tüzijáték ünnepén ismét összegyűlünk, hogy táncveresenyen döntsük el, kik a magyar virtus igaz átvivői és nyugalmazott vándor sámánjai. Ahogy az ilyenkor megszokott, a magyar kislemezek recsegve zengik veletek együtt a dalt, a Csokkerek vállt vállnak vetve törik a vonót, szakítják a húrt, és szilaj extázisban hirdetik nemzeti zenei kultúránk letűnt dicsőségét. Vúdsztok ehhez képest kisiskolás furulyakórusok megyei találkozója volt!

Az ünnepély csúcspontján búvárszemüveggel a homlokukon, oxigénpalackokkal a hátukon az MHSZ női könnyűbúvárai köszöntik majd kenyérrel a kezükben az A38 teraszán felsorakozott magas rangú párt- és állami vezetőket. A táncparketten előre betanult koreográfiát követve bunyevác elektósok, morva metalisták, tót twistesek, beás jampecok, rutén repperek és sokác emósok pödrik büszke, igaz aratókhoz méltó bajszuk, illetve rázzák kévekötő szoknyájukat.

Ha az újhullámos ünneplési rituálénak megfelelően a városi síelők falkái megdobnak utcakővel, dobd vissza az új kenyérrel! Ha nincs nálad kenyér, mi adunk neked! Könnygáz helyett szálljon konfettiként nemzetiszín zsemlemorzsa! Temessük be ropogós kenyérhajjal a magyarhonfiak és honleányok tömegeit szétválasztó árkokat! Más szemébe az árpát!

Ünnepi extrák: Kenyér- és debreceni-osztás a PR1MER Pék- és Húsüzem jóvoltából, éjfélkor táncverseny francia pezsgőért!

Budapest BrakeCsokkerz pres.: Az Új Kenyér Party

2008. augusztus 20., szerda @ A38 tetőterasz, Budapest

A tüzijáték után!

Budapest Brakecsokkerz, azaz: Haze, Suhaid, Kanadakaosz és Shuriken

A Qualitons tánczenekar

vetítenek: a Kiégő Izzók

Belépő: 1000 Ft – ebből 500 Ft lefogyasztható