A zenésznek álcázott felsőtest az Arénában

Ha Vin Diesel színésznek álcázott felsőtest, akkor Lenny Kravitz… – na, mi? Zenésznek álcázott felsőtest?

Nagybani leegyszerűsítés lenne így fogalmazni, hiszen vannak ennek az embernek komoly zenei érdemei. Az AskMen.com férfimagazin szerkesztői 80%-osra taksálták, amelyből 86%-ot ad ki a „nővonzása” és 75-öt a zenei sikere. Lenny a 18. a 2006-os Top 49-es listán, ugyanezen a weblapon. Azt hiszem, ez remekül jellemzi ezt zenésznek álcázott napszemüveg-koncepciót: a csajok olvadnak tőle, a fiúk meg szeretik a dögös rock&rollját.

Lenny ebben ki is merül.

A nagymamámnak volt egy régi barátnője, a Kránic néni. Engem mindig rá emlékeztet, a neve miatt. Csúnya néni volt, kampós orral és behízelgő modorral. Az a típus, aki nyolcvan évesen is élénk vörös rúzzsal vastagítja meg amúgy pengevékony ajkait.

Brrr.

A nevekről meg annyit, hogy Lenny másik keresztneve Albert. Eredetileg ő Leonard Albert Kravitz. Kellett hozzá egy kis rövidítés, hogy rocksztár lehessen.

Lenny nem csak a nevében furcsaság: apja ukrán zsidó bevándorló, anyja bahamai származású. Ő magát bahamai zsidónak tartja – nem, a látszat csal, Leonard Albert még véletlenül sem fekete. De most már azt is tudjuk, honnan a névrokonság… lehet, hogy Kránic néni és Lenny távoli rokonok?

Néhol az is megjelent róla, hogy belsőépítészeti cége van. Bejön, szétkoncertezi a szobát aztán helyreállítja.

Ki tudja, Kránic néninek tetszene-e távoli névrokonának zenéje. De milyen zenéről is beszélünk, ami 75%-os?

Első albuma, az 1989-es Let Love Rule volt, amellyel sikerült felmásznia különböző listákra és ami megadta azt a zenei alaphangulatot, amiből a mi Kránicunk azóta sem tudott kimászni. Rock&roll-os gitár, groove és soul felhangokkal, meg persze sok szex, kidolgozott felsőtest, orrpiercing, rasztahajak: ez volt ’89-ben a siker kulcsa és ez is maradt azóta is. Lenny négy Grammyt nyert, mint a legjobb férfi rock énekes a „Fly Away” és az „American Woman” című számaival.

Lenny nagy hátránya, hogy nem tudja ugyan túlnőni önmagát – minden albumán mintha ugyanazokat a számokat hallanánk, bár ezzel sokan nem értenek egyet biztosan -, viszont nagy előnye, hogy zenéit saját maga írja és adja elő. Ritka az ilyen, sajna, manapság. Játszik gitáron, zongorán, trombitán, dobon, szaxofonon, sőt, még szitáron is. Az a különleges előadó, aki nagyrészt saját maga zenéli végig saját albumait. Mozog azért ott valami, inkább a tehetség, mint a kukac.

A felsőtest, az extravagáns hajak és testékszerek, meg a vad rock&roll-gitározás persze megtette a magáét a csajok frontján is: Lennynek megvolt Madonna, Nicole Kidman, Stella McCartney, Natalie Imbruglia, Vanessa Paradis, és még Adriana Lima is. Nem kis teljesítmény – nem rossz gyűjtemény. Olyan hírek is napvilágot láttak róla, hogy egy ideig azért volt „szingli” (brrr, megint), mert keresi a „tökéletes nőt”.

Nem találta.

Íme, mielőtt bárki megrendelné a „Hogyan csajozzunk sikeresen? – 1000 tipp és trükk szerencsétlen pasiknak”-kézikönyvet, olvasson Lenny-életrajzot, meg Lenny-interjúkat, próbálja kicsit utánozni a figurát… nem fog ugyan sikerülni, de poénnak egyszer elmegy…

De térjünk vissza a zenéhez. Lennynek idén új albuma jelent meg, Love Revolution címmel, ahol ugyanazokat a számokat hallgathatjuk meg, mint idáig az összes albumán. Jók ezek a számok, de… ideje lenne újat mutatni! Megmártózni a bahamai gyökerekben! Vagy a zsidó zenei hagyományokban!

Élőben Love Rovultion-on hallható számok nagy bulit és csápolást feltételeznek – ott a helye minden glamour-girlnek és rock&roll-rajongónak. Lenny, a korántsem lágy szívű rocker, a hódító és számos női szívek vágyainak netovábbja július 22-én a Sportarénában. Orrpiercing, raszta haj és kidolgozott felsőtest lesz a látvány, ha a zene nem lenne elég.

4 thoughts on “A zenésznek álcázott felsőtest az Arénában

 1. Paróczai Ambrus

  Ki ez a modortalan,humormentes,száraz,stílustalan ide-oda pattogós bolond,aki egy bebaszott ember agyával ilyen fröccsöt kotyvaszt össze ?!

 2. szusz

  most miért? komplett, megformált szubjektív vélemény, a maga nemében nem találok benne kifogásolható részt.
  Legyen inkább modoros, vicces, nedves, stílusos, statikus színnormális, aki a nem bebaszott emberek agyából készít ivólevet?
  🙂
  Formált egy véleményt- és nem csak egy vélemény kommentálásra rántotta össze minden írástudását. Ja, és még van is valami abban, amit mond:)

 3. Én voltam, kedves Ambrus. Már, ha tegeződhetünk. Ha gondolod, üljünk össze és médiaetikai, valamint kommunikációs szempontból teljesen objektíven kielemezhetjük ezt az írásomat, de akár az összes többit is.
  Kezdjük azzal, hogy mit mozgatott volna meg benned egy teljesen unalmas, síklineáris írás, amely az MTI-ből veszi át az infókat az előadóról és még a nagymamám is elalszik rajta, nemhogy a fesztblog olvasói.
  Így sikerült. Írjál jobbat! Drukkolok!

 4. cindy

  leonard albert KRAVITZKI az eredeti!

Comments are closed.