Ne maradj le a Feketeországról!

Komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket. Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki. Az előadás a HazámHazám folytatása, a rendszerváltozás utáni Magyarország történetének sajátos, krétakörös olvasata.

Gyerekelőadás, csak felnőtteknek: haladóknak és egy helyben toporgóknak!

Játszók: Bánki Gergely, Csákányi Eszter, Gyabronka József, Katona László, Láng Annamária, Mucsi Zoltán, Nagy Zsolt, Péterfy Borbála, Rába Roland, Sárosdi Lilla, Terhes Sándor (ő van az alábbi képen), Tilo Werner, Tóth Attila

 

Írták: a játszók, Veress Anna, Jeli András; Moldvai Márk, Schilling Árpád és Tasnádi István; Dramaturg: Ari-Nagy Barbara; Díszlettervező: Ágh Márton; Jelmeztervező: Kiss Julcsi; Fénytervező: Bányai Tamás; Rendezőasszisztens: Tóth Péter; Produkciós vezető: Erős Balázs, Gáspár Máté. Völgyével és a Millenárissal közös produkcióban.

Ezeket mind a közlemény mondja.

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a FEKETEország DVD-n is megjelent, de állítólag pont az az előadás nem sikerült túl jól, ezért én nem is tekintettem meg a felvételt, hanem most az utolsó élő lehetőségek egyikére pályázom 25. vagy 26-án, mert pénteken nem fogok ráérni, mert tarokkpartin leszek.

Ja, és 28-án “korszakzáró” Krétakörparti is lesz, ingyenesen, a Színésztánczenekar konertjével, szintén a Millenárison, de arra nem menjen senki, mert aznap a PEP! magazin bulijára menjen mindenki az A38-ra, de azt majd alkalomadtán külön ajánlom.