vegyes vágott, magyarul csalamádé

háromszor olvastam át a programot a porton, mire hittem a szememnek. igen, tényleg ennyire vegyes lesz a műsor. igen, tényleg ennyire minden izlést és korosztályt ki akarnak szolgálni. igen, tényleg lesz jazz és népzene, Aradszky és HSS, Komár László és Quimby, hogy a Ghymest, Koóst, Harangozó Terit meg a Zagart már ne is említsem.

hogy mi lesz belőle?
nos ez a hétvégén a szabadság téren ki fog derülni.

a zrínyi utca várja az idősebb, vagy a fiatalabb, de nosztalgiázni vágyó korosztályt, lesz nekik Aradszky László, Gyuri és Klárika – lehet hangolni a szigetre, kéremszépen! -, Harangozó Teri, Komár Laci, Koós János és Dékány Sarolta. nem is értem hogyan sikerült mindegyikükbe egy-egy koncertre való életet lehelni.

a szabadság tér lesz a fiatalabbaké miénk, bár meggyőződésem, hogy tibcsi sok nyugdíjas szívét meg tudná hódítani, csak engedni kellene, hogy nyugiból, kényelmesen hallgathassák a zenebonát. talán majd jövőre.

a zene mellett a szombat ígér mozit – fejhallgatóst, futurisztikust -, mindkét napon lesz dumaszínház, na emiatt lehet, hogy mégis érdemes benézni a zrínyi utcába. lesz még fiatal képzőművészek kiállítása, jönnek a civilek is, nyújtanak elsősegélyt, adnak tanácsot életmódhoz, szóval lesz minden, ami egy fesztiválhoz kell. egy évvel ezelőtt a rendezők a sörről és a pálinkáról sem feledkeztek meg és amennyiben az idő is hozza a tavalyi formáját egészen biztos, hogy megint jó lesz ülni a füvön pénteken, vagy szombaton a belvárosban.

One thought on “vegyes vágott, magyarul csalamádé

Comments are closed.