Keith Caputo – egy kis ember nagy hanggal

2008. május 13-án lép fel a bécsi Arena-ban Keith Caputo. Kicsoda???

Talán páran emlékeznek még a `90-es évek egyik meghatározó New York-i HC bandájára, a Life Of Agony-ra. Nos, Keith volt (, illetve az újjáalakulás óta ismét) a frontemberük. Köztudott, hogy a hardcore stílusban nem alapfeltétel és nem is túl gyakori a jó hangú énekes, ezért külön színfoltot jelentett ez a banda Keith érzelemgazdag orgánumával.

Miután `97-ben kiszállt a Life Of Agony-ból, Keith szólókarrierbe kezdett, zenei világa nagy mértékben megváltozott, líraibb lett és szólólemezein a lassúbb tempójú dalok dominálnak. Az ilyen típusú albumokat szerintem nehéz úgy megcsinálni, hogy a végére ne fulladjanak unalomba. Kimagasló dalok kellenek hozzá, s Keith Caputo-nak ez legjobban a bemutatkozó  – Died Laughing c. lemezen sikerült, szerintem. A legfrissebb anyag – A Fondness for Hometown Scars (a negyedik) – szerencsére ismét ebbe az irányba mutat, így ott a helyem Bécsben!

A bemelegítést Ricky Warwick vállalta el, aki korábban a The Almighty frontembere volt, s most szintén szólóban utazik, állítólag hasonló stílusban.