hol van az ősz?

még sehol!

még sehol?!?

akkor is ezt mondod, ha már szeptemberi koncertre veszed a jegyet? na ugye! még a nyáron sem vagyunk túl, de azért a szeptember jó indításáról sem árt gondoskodni.

ülős koncert lesz a müpában, ugribugri mentes, érzelmekkel teli. régóta várok rá.

Dés-Bereményi: Férfi és Nő.

nekem Básti Juli, Cserhalmi, mellettük Udvaros és Kulka. ahogy a színlap mondja, koncert négy színészre és zenekarra.

már nem emlékszem miért vettem meg azt a kazettát, egyszerű véletlen lehetett. aztán betettem szuper magnómba és hónapokig ki sem vettem. az akácfa utcában az egész ház hitte, hogy a második emeleten gyilkolják egymást hála a körfolyosónak, a nyitott ablakoknak, a maximumig tekert hangerőnek, no és az első számnak.

emlékszem mennyire megfogott básti lendülete, cserhalmi visszafogottsága. sosem untam meg hallgatni őket. a színész másként énekel. a színész énekesként is színész marad. a színész, ha igazán neki való dalokat énekel, akkor valami háti szőrzetet is borzoló dolgot tud belecsempészni a számokba. valami varázslatot, amit csak színészként adhat.

a müpa ezt mondja a koncertről:

Mi történhet meg férfi és nő között? Minden. Bármi. A szenvedélytől a közönyig akármi. Össze lehet foglalni mindezt egyetlen koncertben? Igen. Legalábbis erre vállalkozik négy kiváló színész – két nő és két férfi –, valamint egy kiváló zenekar. A szöveg sem utolsó.

Átutazó, Hallgass kicsit! Két lemez a ’80-as évekből, azóta mindkettő legenda. Udvaros Dorottya énekel Hóesésről, a Hiába szép lányról, Vetkőzésről; Básti Juli és Cserhalmi György szenvedélyes duetteket ad elő, olyanokat, mint a Játszótársak, vagy a Tíz kicsi bűnjel. Ezek a dalok koncerteken ritkán, vagy sosem hangzottak el. Kulka János is énekelt már lemezre Dés-szerzeményeket. Több mint húsz év után végre összeáll a Nagy Csapat, hogy Dés László zenei vezetésével és Bereményi Géza rendezésében bemutassa ezt a különleges előadást.

A Dés–Bereményi szerzőpáros erre az alkalomra új dalokat is írt a négy színésznek. Miről? Mindenről, ami megtörténhet férfi és nő között.

előadások szeptember 2,3,4.

ja, és aki hallgatni kicsit cd-n is tud nem csak kazettán, az ne felejtsen el megkeresni!

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Iron & Wine először Budapesten! Úgy látszik, hogy folytatja jó szokását a MüPa és idén novemberben is egy igazán különleges előadót (jobban mondva előadókat) lát vendégül a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. forrás: Spin Iron & Wine hangja és zenéje, ha máshonnan n...
Hallgass a MüPára! Online rádiót indított február 23-án a tizedik, jubileumi évadát ünneplő Művészetek Palotája. A Müpa Rádió két csatornájának zenei arculata az intézmény sokszínű kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a jazz, pop, rock...
Vendégekkel és új dalokkal készül a MÜPÁ-ra a Magashegyi Underground... Tavaszra várható új nagylemeze dalait február 8-án rendhagyó köntösben a Művészetek Palotájában mutatja meg a közönségnek a Magashegyi Underground.  A zenekar ismét szimfonikusokkal, ütősökkel és egy kórussal áll színpadra, a vendégművészek pedig Záv...