EVIL9 @ A38

Április 19-én ismét az A38 fedélzetén lép fel a brightoni székhelyű EVIL NINE! Nem gonoszok, és csak ketten vannak, de amellett, hogy nem igazolják random választott, mégis jól hangzó nevüket, Tom Beaufoy és Pat Pardy biztos, hogy nem okoznak csalódást. Legalábbis akkor nem, ha szereted a különlegesen egyedi hangzást, amely kibújik a kategóriák alól és az eddigi összes lemezükön megmutatkozik, stimulálva mind az agyat, mind a lábakat .
Tom és Pat 1998-ban egyesítették erőiket, és a minőségi DJ/Producer duót hamarosan felfedezte Adam Freeland, aki le is szerződtette őket a Marine Parade-hez. Azóta kiadványaik újítókként különböztették meg az Evil Nine-t. Az Evil Nine első, “You Can Be Special Too” című albuma 2004-ben a Breakspoll-on elvitte a legjobb album díját és nagy sikert aratott az még Európán túl is.
A “You Can Be Special, Too” című lemezt egyformán szánták a diszkókba és otthoni hallgatásra – jó képet fest Pat és Tom erős hip-hop- és rock-befolyásoltságáról, valamint arról a szándékukról, hogy széles rétegeknek szánják muzsikájukat.

Estjeiken, melyeken alkalmanként olykor 7000 ember is jelen volt már az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Európában, Japánban, Hong Kongban Thaiföldön, Kínában, és számos más helyen. Rezidensek a híres londoni Fabric klubban, és a szakma és a közönség örömére nemrégiben kiadták “Fabric Live” című válogatásukat, melyen remekül bizonyítják képességüket a stílusok ötvözésére.

Mivel a visszafogottság helyett szeretnek több vasat is egyszerre a tűzben tartani, a sajtó és a közönség eredményeiket az elfogadhatatlan és a zseniális között értékeli – és nekik pontosan így a jó. Evil Nine-ék nem félnek attól, hogy egy-két embert felbosszantsanak folyamatos kísérletezésükkel, ha az eredmény valami progresszív, friss dolog lesz. Az album második kislemezére, az energikus “Restless” című számra érkezett reakciók egyöntetűen pozitívak voltak. A ragga ének és a rockos gitárok szíven találták azokat, akik megunták már az egy kaptafára készült számokat – egyszerűen nem hasonlítható semmihez. A brit rádióban olyanok játszották, mint Zane Lowe, Pete Tong, Annie Nightingale, Steve Lamac, John Peel, XFM és Kiss. Annie Nightingale március 29-én meghívta Tomot műsorában, így képet kaphatunk, hogy valójában a duó az egy évnyi hallgatás után (hallgatás alatt a nem olyan „termékeny” 2007es évet értem,a 2005-ös és 2006-oshoz képest!), még mindig képes újat mutatni a rajongóinak. Ha valaki szeretné meghallgatni, itt letöltheti:

http://rapidshare.de/files/39034964/Annie_Nightingale_-_2008-03-29_-_Evil_Nine_Guest_Mix_Only.mp3.html

Noha Tom és Pat valójában két szerethető arc (és nem a vérengző csapat, akikre a nevük hallatán gondolunk), a The Independent magazin szerint, ha együtt valósítják meg zenei elképzeléseiket, akkor “ráznak, mint az ipari áram”.

Az utóbbi időkben a srácok vadonatúj “live band”-jük összeállításával és turnéikkal (egyelőre még csak DJ show-k) foglalkoznak, de nem hallgathatjuk el azt a fontos információt sem, hogy nyáron megjelenik a már régóta vár albumuk is. Ebből egy számot már elcsíphettek a szemfülesebb rajongók, Adam Freeland márciusi Essential Mix-ében.

Az este magyar fellépőit illetően még nem hagynám ki Ludmillát és Bergit sem. Ludmilla az elmúlt évtizedben Európa egyik legsokoldalúbb és legsikeresebb női breakbeat DJ-je, míg Bergi lassan 8 éve áll a lemezjátszók mögött, élete első partiján 15 évesen játszott. Azóta átment jó pár stílusváltáson, így lemeztáskájában a minimal technótól a drumandbassig nagyjából minden stílus megfordult már. 4 évig vezetett saját rádióműsort az azóta már megszűnt Gfm kalóz/szabadrádióban.

Monkey6 pres. EVIL NINE (UK) @ A38

area1:

EVIL NINE (Marine Parade, UK)
Ludmilla (Tilos, Ayra Recordings, En:Vision)
Grasshop (Hypnosis)
Svindler & Bergi (Monkey6)

area2:

Metha (Breakbeat Massive)
Soulrise (Mustbeat)
Sirmo (FPT)
Max Factor (Monkey6)

www.a38.hu
www.myspace.com/evilnine
www.myspace.com/themonkeysix

dátum: 2008.04.19.

helyszín:
A38 hajó – Petőfi híd, Budai hídfő

belépő:
elővételben 2500 Ft, aznap 3000 Ft