Most akkor Alt vagy Trend? Vagy nem mindegy?

A szórólap szerint a Lehel tértől „még részegen is” hét percre volt a helyszíne a szombat esti Alt-Trend partinak. Hát mi taxival érkeztünk és nem részegen, ez nyilván inkább „Trend”, mint „Alt”. A 23-as szám alatt egy gyárépület van még, egy ideje üresen. A szórólapról tudjuk, hogy lakópark lesz a helyén, de addig gyorsan beleszerveztek egy partit. Mert a lakóparkban várhatóan sok minden lesz, de parti, az nem.

Namost ez a gyárépület annyira ronda, hogy ehelyett aztán nyugodtan építhetnek lakóparkot, kábé ugyanúgy, ahogy a Vörösmarty térről végre lebontották azt a ronda régi ocsmány kommunista kockaházat, és odaépítettek a helyére egy ocsmány új kapitalista kockaházat. Ilyen helyekre tehát áldásunkat adjuk, hogy mehet a lakópark, mert a környék már ezt megelőzően is gyomorforgató külsővel rendelkezett, tehát elrontani biztos nem fogják tudni. Annyi ilyen hely van, ahol a kihívásokkal szemben rendre alul maradó magyar építészek kockázatmentesen kísérletezgetni tudnak még, nem értem, miért kell akkor pl. a VI.-VII. kerülethez hozzányúlni, de erről a témáról egyáltalán nem szólt a parti, csak én magamban gondoltam, hogy valóban, a „ronda helyett ronda” már előre ok az ünneplésre. Ezért érkeztem kirobbanó jókedvvel az eseményre.

Én jót szeretnék írni az eseményről, mert legalábbis egy hónapja nem éreztem magam ennyire jól egyetlen partit se, de „munkám során”, úgy látszik, kiveszett belőlem az arra való véna, hogy arról jól tudjak írni, amikor jó. (Vagy lehet, hogy csak ez a könnyebb, én meg béna vagyok.) Tehát először arra szeretnék rámutatni, hogy a sokat emlegetett szórólapon valami Mediawave vetítésről is nagyon szó volt, de őszintén szólva szerintem csak ugyanolyan képernyővédő ment a DJ mögött a vásznon a plafonra szigszalagozott projektorból, mint amilyen az összes ilyen bulin menni szokott. Nem volt rossz, de az átlaghoz képest nem is volt különleges, biztos csak az én hozzá nem értésemet bizonyítja, hogy nem tudtam rájönni, hogy ez most mitől Mediawave. Mindenesetre engem az kicsit zavarni szokott, amikor táncolás helyett/közben van egy ilyen fő menetirány, hogy tessék mindenkinek a képernyőt nézni kérem, és emiatt az ember csak hátakat lát maga előtt órákig, ahelyett, hogy a szuper film helyett a bulira meg a többiekre meg a zenére koncentrálna.

Pedig most különösen megérte a zenére koncentrálni, mert „jó” volt. Ezt elsősorban a breakbeates teremre értem, mert szerintem dolgozni is kevésbé unalmas, mint a Magyarországon a monotonná és hangulattalanná kanonizált drum’n’basst hallgatni, és nekem őszintén szólva a minimálzaj sem okozott élvezetet, sőt, elviselni sem tudtam tíz másodpercnél tovább, pedig két kísérletet is tettünk. Volt még egy apró, bepunnyadós-falvédős-ezoterikus-pszeudo-Cöxpón kis luk is, hajnal felé ott is nagyon jó zene volt már.

(Egyszer azt hittük, hogy van egy ötödik terem is, mert hirtelen csomóan megindultak felfelé a tetőre egy vaslétrán, de felmentünk, és nem volt ott semmi, csak hugyozni lehetett a szomszéd építkezésre, mert a Toi Toiok foglaltak voltak úgyis, és pont akartunk csalódottan lejönni, amikor érkeztek biztonsági őrök, és utasítottak minket, hogy azonnal jöjjünk le, de nem csalódottan.)

A breakbeat viszont azért volt zseniális, mert volt benne befelé fordulós, volt benne kvázi-diszkó, volt benne pop (egy szétütött remixe a Ready for the Floornak a Hot Chiptől), volt benne rock (UNKLE, Hold My Hand, szintén remixben persze), volt benne romantika, volt benne kárhozat és ott volt egy srác, aki nem sokkal korábban előttem ült a színházban. Mert mi a Katonából mentünk bulizni tegnap, nyilván ez is inkább „Trend”, mint „Alt”.

A ruhatár úgy működött, hogy fekete szemeteszsákokba nyomeszolták az ember ruháját, aminek nagyon örültem, mert úgysincs akasztó a dzsekimen. És utálom az olyan szórakozóhelyeket (pl. Mono), ahol a ruhatárban is ugyanolyan cigifüstös lesz a bennhagyott ruhám, mintha magamon tartottam volna.

Szóval ezúton is küldöm baráti vállveregetésemet a szervezőknek, mert jó volt. Lehetett volna kicsit több vécé, mert én olyan rendezvényen még nem voltam, ahol túl sok volt belőlük. Plusz hadd ne álljam meg szó nélkül, hogy az is inkább „Trend”, mint „Alt”, hogy mindent a Fütyülős Barack támogatott, a lámpáktól a székekig. Szóval jópofaság ez a házfoglalósdi, meg igenis legyenek ilyen egyszeri partik, de amikor az „Alt”-ot ilyen rafinált módokon támogat egy „hazai” cég „fiatalos” brandje, akkor az már valószínűleg nem „Alt”.

Hanem „Trend”.

Szóval a legjobb, ha befogom, és drukkolok, hogy hamar lesz megint.

4 thoughts on “Most akkor Alt vagy Trend? Vagy nem mindegy?

  1. olvasó

    Tanulj már meg írni!
    „nem éreztem magam ennyire jól egyetlen partit se…”
    Vagy olvasd el, mielőtt felteszed.

  2. seldon

    Köszönet a „apró, bepunnyadós-falvédős-ezoterikus-pszeudo-Cöxpón kis luk” (ez volt az „Etnograf”) dj-i és vj-je nevében! Sok munka volt a terem „lakhatóvá tételével”, de úgy látszik megérte!
    Üdv:
    Seldon & 1000arc

  3. olvasó

    Tanulj már meg írni!
    „nem éreztem magam ennyire jól egyetlen partit se…”
    Vagy olvasd el, mielőtt felteszed.

  4. Annyit tennék hozzá, hogy a Mediawave vetítés egy külön terembe zajlott, a zenétől elszigetelve. Ahogy mentünk belfele a ruhatár felé balra az Etnograf terem után volt.

Comments are closed.