csőnadrágok sorakozó!

ha pedig mindehhez hozzávesszük a lehetőséget egy kis dolinára, vagy éppen a nagyvárosi farkas feltűnésére katica kísérettel, nos akkor a magamfajta már szalad is, netet nyit, kártya számot pötyög, jegyet vesz, a visszaigazoló levél birtokában pedig szűk farmer után kutat és optimistán gondol arra, hogy van még pár hete beleférni.

emlékszem az első találkozásomra a baboskendővel általános iskola 7. osztályában, az első emeleti lány wc ablakában. osztálytársnőm viselte egy csíkos póló és egy drága, ám nagyon szűk farmer kíséretében. nekem valahogyan rosszul esett ez az összeállítás, nem volt elég autentikus, sokkal inkább magamutogató, divatot majmoló. kisebb csetepaté lett belőle, majd becsengettek, mi pedig elvonultunk stíriai metéltet gyártani a lányok gyakorlati órájára. ezután még eltelt pár év, mire résztvettem első rice koncertemen és bizony szégyen, nem szégyen, az már nem a hőskorszakban volt. addigra véget értek a botrányok, elhaltak a mendemondák, de a simonok még ott voltak, a közönség pedig tudta nem csak szóban kell térden állni.
digitalizált formában őrzök még egy-két kézi magnós felvételt, rettenetesen szól, mégis amikor hallgatom a hideg futkos a hátamon.

az ősbikinihez élőben viszont sosem volt szerencsém, sőt az a formáció már nem is létezett, mikorra én megismertem őket. mindig is későn kezdtem rajongani.

aztán lesz még törökádámésamini, amit kemény elhatározással végig fogok hallgatni. nyitott szívvel, érdeklődéssel és végig. istenbizony! tényleg!
igen, emlékszem mennyire idegesített a zenéjük.
igen, emlékszem mennyire zavart, mikor törökádám két fúvás között belenyögte a mikrofonba, hogy jön a gőzhajó.
igen, emlékszem mint ugráltak idegeimen a magas hangok.
de mostanában mintha ez változott volna. törökádám 60 lett, rádiók többet játszották, én meg azon kaptam magam, hogy nem kapcsolok másik adóra.
itt az ideje próbát tenni élőben is.

zorall? mi az, hogy zorall? hogy mi? ja! hát kérem kell, hogy sörözésre is legyen idő. rajongóktól bocs!

bill. róla a sziget óta inkább nem. majd az őszi hobo után és akkor leborulva nagyságuk előtt. remélem.

és péntekre még meglepetés is lesz! milyen? kicsit savanyú, kicsit kicsi, de meglepetés – szerintem. ne legyen igazam! igazat megvallva, ha pénteken a 20-22 idősáv reményeim sikerül, akkor nem is érdekel.

és a péntek után jön a szombat, mert öreg rocker nem vén rocker. délelőtt pihen és nyög, a szerencsésebbje párjával derekat masszíroztat, 3 körül bekapja vérnyomás csökkentőit, fáslit teker és elszántan neki indul a következő estének.

vörös istvánt csak a szerencséseknek sikerül lekésniük – minek is vesz jegyet az, aki ennyit fikázik? azért pedig, hogy nem értem mit keres a kormorán és a zanzibár ezen a rendezvényen döfjetek le nyugodtan.

a bikini és a karthago – tini korom óta nem tudom lenyelni, hogy nagy hűhóval bejelentették írtunk búcsú számot eltaposott fiúról, csak egyszer játszuk el emlékére a koncerten, egyszer, egyetlen egyszer, aztán azóta is még ezerszer, mert hát kérem sláger lett, mit van mit tenni, szolgálni kell a közönséget – laza felvezetés a pokolgéphez.
ifjúságom leginkább a kihagyásról és a lemaradásról szólt – hiába no, jó gyerek voltam -, de valami érthetetlen és csodálatos ok folytán jártam az ifiparkban. bizony! és ott hallottam először pokolgépet, valami előzenekar voltak, már kalapács józsival és előhöz képest meglepően jó hangulatot csináltak. (már ha nem csal az emlékezetem, ennyi év távlatából) persze azt túlzásnak érzem, hogy ők legyenek a záró szám, de hát kis ország vagyunk és velük még mindig sokkal, mondom sokkal jobban járunk, mint napjaink eddájával.

a fintorok ellenére jó, garantált megjelenéses péntekre, majd meglátom szombatra készülök. korosztályom harcra fel, pénteken a színpad előtt találkozunk!

ROCKARÉNA

Március 7., péntek:

17.00 Török Ádám és a Mini (www.torokadam.hu)
18.00 Zorall (www.zorall.hu)
19.00 Deák Bill Blues Band
20.00 Ősbikini
21.00 Nagy Feró és a Beatrice
22.00 Nemzetközi Meglepetés sztár

Március 8., szombat:

17.00 Vörös István és a Prognózis (www.vorosistvan.hu)
18.00 Zanzibár
19.00 Kormorán
20.00 Bikini
21.00 Karthago (www.karthagoband.com)
22.00 Pokolgép