Sziget – hétfő

Szájról-szájra. Ők egy nagyon jól összetett produkció. Most éppen Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági tolta (amúgy hozzájuk tartozik Palya Bea is, de ő tegnap sajnos nem). Az bennük számomra a lenyűgöző, hogy külön-külön is kiemelkedő énekesnők, egyéniségek, mégis képesek összeállni és harmonikus egységet alkotni. Kiemelik és nem elnyomják egymást. Rengeteg alázat és tisztelet sugárzik belőlük a zene és egymás iránt. Na meg a zenészeik. Fergetegesek. Időnként fellépnek itt-ott, tessék elmenni a következőre.

Wan2 sátorban megaleragadás. Először a Vad Fruttik kezdését elnéztem, ezért csak a végére csúsztam be szégyen szemre. Következett Erik Sumo és Kiss Erzsi, ami addig a Wan2 legszínvonalasabb produkciója volt szerintem. Szeretem az inspiráló és spontán hangulatú koncerteket. Megérte kihagyni a Tankcsapdát.
Már nagyon vártam a Gus Gus-t. Az elmúlt hetekben szétnyúztam vele youtube-ot. 2. sorban tombolva hallgattam, amíg csak tudtam. Annyira tetszik a színpadi látvány, a lányok, a zene, a színvonal. Nehéz volt ott hagyni őket. Jövőre nagyszínpadra kell tenni őket, mert alig fértünk be.

Rohanás Toolra, amit szintén vártunk. Tolták cakkra, amit igazán sajnálok, mert emiatt meg sem kíséreltem Sergentet, és még így is ott kellett hagynom Tereskova miatt. Tereskova szerencsére késett, így nem csúsztunk le semmiről. Nem szoktam hozzá, hogy Teres gyönyörű női ruhában, légies frizurával és műszempillával nyomul a színpadon, így bizton állíthatom lenyűgözött a produkció. Egyrészt nagyon szeretem benne azt, hogy más számot énekel, mint amit játszanak Öcsiék és ezt káromkodással letudja, korrigál és tovább lép. Nincs benne semmi póz.
Ha megtalálnám azt, aki összekeverte a képeket, filmeket és a koncert jeleneteket a kivetítőre, kezét lábát összecsókolgatnám. Művészi és tökéletes volt. Nem győztem betelni vele.

Hab a tortán, hogy szigetről hazafele bicegve, mellém ért a vadi új gitárosa, és segítő vállat ajánlott mankóként. Én egy HP vagyok és nem tudom elviselni, ha segíteni akarnak, ezért azt hárítottam, de pár mondatot váltottunk a zenéről, ami nagyon üdítő volt.

Teres után Jambalaya, amit én mindig összekeverek a Chalaban együttessel és mint mindig, most is rácsodálkoztam, majd bicegtünk is kifele. Colorstarra szerettem volna menni nagyon a Wan2 őrületet folytatva, de objektív (nem tudtam a jobb lábammal lépni, ezért a ballal vonszoltam magam) okokból véget ért a hétfő számomra.

Na, de majd ma! Juliette and the Licks a legfixebb programom, akik fél órával többet fognak játszani Chris miatt és utána megpróbálom elérni a Sex Actiont, nosztalgia gyanánt. Előtte meg feltett szándékom folytatni, a napok óta tartó találkozásokat Wahornnal az Agoránál. Zseniális ember.