Sziget – szerda

Laza séta körbe a szigeten. Feltérképezés, idén, mi és hova került? A hajókázás még mindig jó. Nekem bejön. Teszkó helyett ABC szinte nulla választékkal. Postalálka helyett Day.hu, szebb, jobb, értelmesebb. Erőteljes forgatag sodor folyamatosan. Tavaly 45.000-en voltak első nap, idén ez 5.000 fővel több kezdésnek. Gasztro téren, krémes csiga és rántott békacomb a legfurább. Ám van indíai bár, ahol sok vega étel várt rám.

Iszonyatos por kavarog és a hőség nehezen elviselhető, aktív szabadidő mellett. Irigykedve néztem a fiúkat, locsoló kocsi előtt. A sofőr bácsi (kb. 60 éves) nagyon jó fej. Tetszett neki, hogy szórakoztathatja a fiatalokat.

Több helyszínen, rendezvények egymás hegyén hátán. Elnyomják egymást és megy a harc az érthetőségért a hangerő jegyében.
A Magic mirror elé betoltak egy kamiont, amin éppen hittéríteni próbált egy amatör csapat (értsd: nulla ének tudás, artikulálatlan üvöltve “énekelés”), a Nők tere beszélgetés alatt. Minden egyes kiejtett szó megértésért meg kellett szenvednünk. Pár óra múlva helyrebillent a balansz azzal, hogy láthattuk Johan és Patrick próbáját. A legtutibb buli idén is a Mirror mögötti lekerített kertben van. Belépés csak bennfenteseknek.

A Bahia egy jól sikerült helyszín lett szerintem, bár a hang eszméletlenül el van túlozva és koncert után még percekig zúg az ember füle, de ez hangmérnök függő. Remélem Egy Kiss Erzsi Zenére klappolni fog már minden.

A Kaukázus lenyomott pár poént, hogy “Ti vagytok a legjobb közönség a szigeten!” És tényleg! “Ez a legjobb koncert az első napon!” És majdnem, nekem a második, a Manu után!

A közönség nevet, fütyül, majd megvadul egy kicsit a Teszkora és onnan már csak fokozódik a hangulat. Jó buli volt, de hiányzott a Bíborka. Menet közben Apuskát véltem felfedezni a tömegben. Paparazzo kép itt.

Open tisztás HOFI – tükre feledhető élménnyé alakult bennem.

Manu Chao érdekes volt. Azok, akik ismerik a teljes repertoárjukat és magát a zenekart szeretik (mint én), jót pörögtek. Olyan érzésem volt, hogy az egészet improvizálják és áttolják ska-ba az egészet. Lehunyt szemmel élveztem azt, ahogy hullámoztak. Ebből adódik, hogy a számok végén fel kellett néznem, hogy most megint áramszünet van, vagy tényleg úgy érnek véget a számok, mintha elvágnák. Fele-fele arányban volt mindkettő. A fények nagyon rendben voltak. Szikrázó, éles fények a pörgés alatt, elnyúló, giccses, ködök a lassú betéteknél.

Koncert után a zsebkendőm fekete lett egy sima orrfulyástól. Több évnyi port lélegeztem be pár óra alatt.