Ahol a part szabad!

Fesztiválozz, magyar! – Hegyalja Fesztivál, az Tokajhoz!

2007. július 11-15.

Tavaly azt mondtad, hogy a tokaji fesztivál megnyerte nálad az éves versenyt, és ezt tartottad idáig, még a Sziget fesztivál sem tudta összességében felülmúlni. Persze, hogy idén ez a leginkább várt program, mert Tokajban egyszerűen minden megvan, ami kell a kikapcsolódáshoz. Csodálatos táj, hangulatos város, nagyon kedves emberek, zamatos borok, zenei felhozatal és Tisza! Idén nyolcadjára renedezik meg neked ezt a fesztivált, mi azért is kedves a szívednek, mert a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Kevesen tudják, hogy tulajdonképpen emiatt is jött létre a fesztivál 2000-ben. A Hegyalja-sztori, az azévi ciánszennyezés kapcsán kapott ihletet, amikor is úgy gondolták a szervezők, igenis megmutatják, hogy a pusztítás ellenére is lehet csodálatos napokat eltölteni az ezerarcú Tisza partján. Az idei fesztiválra is sikerült olyan előadókat meghívni, akiket vagy már láttál, de újra akarod őket, vagy olyanokat, akiket még nem, és régóta akarod őket. Kvázi tessék csomagolni, mert szerdán indul a legfesztiválabb fesztivál!

Egy kis ízelítő:

Szerdai kezdő nappal, túl a sátorfeldobáson (akinek ugye quechua sátra van…), helyzetfelmérésen és borkóstoláson túl (mi kötelező a hegy tiszteletére), érdemes a Multi Cafe-ban tölteni az éjszakát, a 21.30-kor kezdődő Besh O Drom zenekart majd a Deladap! követi 00.30.-kor. Dealadapék azzal az érdekes nu-roma hangzással ugye…

Aztán tapasztalatból tudod hama lesz másnap, a csütörtöki nap Másféllel, Magna Cum Laude (jó kis hazai ízek, riffek Gyula városából) és egy Zanzibár unplugged-al is kecsegtet. ZanzRita meg az ének… A Belga csapat, meg a Neo és az Idoru egyszerre lép színpadra, lehet majd futni, yeahh!

Péntekre már komolyodik az egyébként is klassz program, Sepulturáék zúznak 20.30-kor a Viva szinpadán, előttük Ossian. (szóval akkor ők még léteznek…) A szokásos Hooligans, amit biztos hogy kihagysz… Aztán ingázás lesz, mert a Kispál meg a ColorStar is egy időpontban csapnak majd a húrok közé. Mozgalmas éjszakának ígérkezik a pénteki, ami Banco De Gaia-t, az londoni etno-trance mestert illeti, aztán pedig nagy kedvenc Elite Force, és a magyar break siserehad, Naga és Kevin áll majd a lemezjátszók mögéje.

És ha még lesz energia szombatra, (kell, hogy legyen) átmászol majd a kempingből, új erőre kapsz és Zagar-t fogsz hallgatni becsukott szemmel, ez fix, 18.30-kor, aztán a hazai élvonalból sorban következik a Quimby, Sziámi és a nagyon várt Korai Öröm a Multi Cafe szinpadán, ahol tavaly is. (hogy miért nem kapnak már helyet nagyobb színpadon?) A pajzán Bloodhound Gang 21.30-kor kezd majd megőrjíteni, és mire vége lesz egy utolsó fergeteges nagy csúszást majd még elengedsz a Pendulum drum and bass-e jóvoltából, akit majd még Palotai is követ, de arra már úgysem fogsz emlékezni…

Neked még hármat kell aludnod addig!