hétvégi szendvics

kiscsillagért pénteken a west-balkánba kellett menni, ahol a zene ünnepének meghosszabbításaként ingyen lehetett hozzájutni. fél11 előtt nem sokkal rezgette telefonomat nagyfiam, jelezve, vonulhatunk befelé, koncert indul. kicsit nehezen, de indul. rátgéber sajnos megint nincs, hiába a reménykedés, talán majd a szigeten. mert egyszer neki is fel kell lépnie, ha már a lemezen énekel, ráadásul új száma is született, megéneklendő az orfűi horgászatot. a kisebb zökkenőktől eltekintve jó kis koncert, szendvics alapnak kiváló.

szombaton bevásárló körút a töltelékért. kezdésnek terror háza, könnyű nyári szendvicsünkbe nem illik, szívfájdalom nélkül intünk búcsút. a kelet-ázsia múzeumnál csak a hold kapu megnézésére futotta, bejutáshoz sorok, azokat nem kedveljük. kogart és önarcképek, bródy aláfestéssel. a harmadik emeleten van egy festmény, játék tükörképekkel, különleges szendvics hozzávaló. műcsarnok, vetítés. megfelelő társaságban igazán szórakoztató tárlat.
szépművészeti, a fél város az inkákra kiváncsi. a sorok elrettentők, kis trükkel gyorsan jutunk be, de döbbenetünkre bent újabb sorok, még minimum 30 perc ácsorgás. döntünk, ilyen körülmények között nem élvezhető semmilyen kiállítás, a szükséges intimitás sehol, szendvicsbe inkák sem kerülnek. irány a mezőgazdasái múzeum, palya bea végét még elkapjuk, majd jön balázs elemér. a koncert élvezetét kissé zavarja a kápolna melletti épületben tartott esküvő és az általuk keltett zenebona. hallgattat volna ikább ők is egy kis jó jazzt.
ez a szombati bevásárlás nem volt annyira kellemes mint az elmúlt években, túl sok ember volt mindenfelé, túl nagy divat lett ez az éjszakai túra. sebaj, szendvicsbe ennyi elég, lehet hazatérni aludni, rápihenni a vasárnapi beszerzésre.

az utolsó hozzávalóért a zpbe kellett elvándorolni vasárnap este. quimbyről már annyit írtam, hogy most nem is nagyon erőlködnék azzal, hogy bármi újat alkossak, úgysem menne. quimby koncertben csalódni nem igazán lehet, tökéletes szendvics alapanyag.

jó étvágyat!