programfüzet első oldal – ami kimaradt

A buli színe….

A Sziget programfüzet első-belső oldalán mindig megdöbbentő dolgokat olvashatunk, idén sincs ez más módon, de mi lett volna ha a bevezetőt nem a 22. csinyovnik írja, hanem valóban maga Hiller haver… szerkesztőségünk ez után nyomozott. Nos…

Kedves barátaim!

A kirobbanóan sikeres Magyarországon van egy hét, amikor kétfajta állatfaj létezik, van a szigetlakó meg a többi (többek között az a két és fél millió csőcselék, aki nem tisztelte meg sikeresen kirobbanó népünket, pártunkat és kormányunkat bizalmával attól függetlenül, hogy kint igénytelenkedik a Szigeten vagy sem). Van persze egy harmadik típus is, aki épp a Szigetre tart, vagy onnan jön, tehát nem az az „ott alvós” fajta, de azért nem hagyna ki egy-egy koncertet vagy bulit. Ebben az évben különösen jó híreink vannak azoknak a köztisztviselőknek akiket megcsapott a sziget szele (megmondom őszintén pártelnökként, tanáremberként és miniszterként már engem is megcsapott, de még egyszer sem mentem ki), hogy az igazságosság és bátorság nevében reformerekhez méltóan nyugodtan kint tölthetik az egész hetet, ugyanis az állami korszerűsítés, karcsúsítás és racionalizálás következtében már úgysincs szükségünk a munkájukra.

Mindig örömünkre szolgál, ha kirobbanóan sikeres Magyarországunkon vannak sikeres kezdeményezések, mint amilyen az mszp, vagy az amőba, vagy akár a Sziget fesztivál is, mely Közép-Európa legnagyobb VIT fesztiváljává nőtte ki magát. Amikor több mint kétszázezer fiatal önfeledt mámorban énekli együtt a quantanamerát, kolbászból van a kerítés, és folyik a sör hordószámra. (A sör forgalmi adóját az igazságosság jegyében egyébként 25 %-al megemeljük, ezért lesz 320 Ft – de ígérjük nem fog fájni, mert még így is olcsóbb lesz mint tavaly, ugyanis az elmúlt évben egy korsó sör ha átszámoljuk, 1 euró 20 cent volt idén meg csak 1 euró a forint árfolyam változásának köszönhetően).

Reformcselekedetekre van szükség, ezért pártunk és kormányunk nagyban egyetért azzal, hogy kétféle jegy legyen az idén. A szociálisan hátrányos helyzetűeknek az olcsóbb és igazságosabb hazamenős hetijegyet, akik pedig lusta tanulók, vagy jómódúak és lusták, azoknak a drágább ott alvós hetijegyet fizetik meg majd, természetesen a tandíj mellett, s ehhez az igazságos lépés mellett minőségi szolgáltatások is társulnak, mint például a mosdó és zuhanyzó használata. „Hidd el, a Radiohead-koncert meg egy főtt kukorica közé még ez is bőven elfér.”

Két párthoz kötődöm az ország kultusz és agit-prop minisztereként: szocialista párti mellett sziget-párti is vagyok, úgyhogy engem ne győzködjön senki, mert már nem is egy európa hírű fesztiválról van szó hanem egy internacionális bőségszaruról. Lesz itt minden a nyolc napban a néprajztól a kézműveseken át a Magyar Televízió Színház- és Táncsátoráig. Úgy, hogy ezeknek az intézményeknek az elkövetkező években mind a támogatását csökkentjük, mind pedig elvonjuk az NKA pályázati lehetőségeiket is. Fantasztikus kedves barátaim, hogy ezek az intézmények ilyen állami támogatás mellett mégis színvonalas programokkal bombázzák a világ ifjúságát. Ez az igazi bátorság és reformcselekedet.

A sziget (természetesen a bátorság jegyében) idén már nyolc napos lesz – mivel az EU n+2-es szabályával számolva a befejezést követően még pakolni is kell, tehát még aznap is lesznek kint emberek a szigeten.

Jövőre pedig soha nem látott pénz mennyiség (bőségszaru) érkezik hozzánk az Európai Unióból Strukturális Alapjaiból (igaz hogy egy picit kevesebb mint amennyit az elmúlt négy évben eltapsoltunk), és így az ilyen sikeres kezdeményezéseket mint a Sziget Fesztivál, az állam, kormányunk és pártunk igazságosabban tudja segíteni bátorságával. Húzzunk bele kedves barátaink, ha addig el nem privatizáljuk majd magát a szigetet is 75 évre.

És azt is megígérhetjük, hogy ennek a kirobbanóan sikeres országnak a kirobbanóan sikeres miniszterelnöke, (az első magyar dj, aki a kisz kb-s bulikat nyomta esztéká keretes szemüvegben), kilátogat a szigetre feleségével és toto kutyával, hogy közösen álmodják meg a jövő Magyarországát.

Húzzunk bele Magyarország, akinek pedig csak hazamenős jegye van, az meg húzzon haza!