szigetjegy fesztivál

Ki van a mennyekben, napijegyek ára az egekben, akik “olcsóbban” kívánnak fesztiválozni, azok ugye természetszerüleg elgondolkodnak azon, hogy vegyenek-e előben hetit, azt kény-kedvnek tehetnek sokkal inkább eleget, vagy minek is rizikóztassanak, ha felleget rengető fellépő egy sem, és még az időjárás szeszélye is a legrakoncátlanabb szőke nőkével vetekszik, avagy még sehol a Sziget, de a probléma már rég kezdődik s tart, míg megszólal a szimbólika-start jelző pisztoly hang, ja; várjuk egy ideje…

Csak hát ugye kezdődött a plusz probléma azzal a korszakalkotó szivességgel, hogy a szervezők megkülönböztetetté tették a néző és közönség azon állatfajait, kik a jegypénztár előtt állva lettek ráfogatva egy többkomponensű dilemmára: “hazamenős vagy ottalvós lesz a mulatság tárgya”?

Hát izé. A különbség árban szakszerűen mérhető, de jogban egyik mennyivel korlátozottabb, mint a másik? Éjjeliőrök lesik a “ottalvós” ismerősök sátrait, s be sem teheti oda a “hazamenős” a lábát? Vagy a lábát még igen, de a fenéktájék, az már kritikus halmaz, mert az elsődleges nemi jellegeket is hordoz? És a napijegyesek ugyanilyen részleges szabadságtól fosztottan osztottak? Aztán lehet-e majd használni szükségből a zuhanyzókat, mosdókat? Kik akik ki csak hétvégére csatangolnak – vidéki proletár, szabadságából ennyire futja -, de higiéniával és sátorfával élne, na ők eztán hogy?

Elvben tökre értem a lényeget, a befogadóképesség a fix, míg nem csapják hozzá az egészhez a Margitszigetet, és tényleg annyi környékbeli jár naponta haza mosdani, fogat kefélni, étkezni, dolgozni, családi életet élni, hogy nekik elvben maga az ideál tavalyi áron a hetihez legálba hozzájutni, de nincs akikről ez alkalommal megfeledkeztek? Vagy éljen a demokrácia, győzzön az egyszerű többségi érdek, főként ha üzleti!

Éljen. És éljen a többféle kinézetű hetijegyek sora, hogy aki kéz alatt venne, a kapun bejutásig maga is érezze, bizonytalan szigeti sorsa, mert hol van már az esztétikusan dombornyomott örök emlékű minőségi színes, szagos papírok kora?

Ááá, fejtegesse tovább elmevetésem az indexiális sajtó, kiknek úgyis a gyökérből fikázás a dolga.