A Lordi újra Magyarországra jön!

Két év után tér vissza Budapestre a finn hard rock szörnyzenekar, a Lordi. Ezúttal kilencedik, Sexorcism című lemezüket mutatják be a Barba Negra Music Clubban, méghozzá két további együttes, a svéd Follow The Cipher és a svájci Silver Dust felvezetése után.

LORDI

Mr Lordi 1992-ben alakította meg szörnyzenekarát, a Lordit, amely 2002 óta turnézik aktívan a világon, és a 2006-os Eurovízió megnyerésével vált széles körben ismertté. A kosztümös együttes dalai, maszkjai és videóklipjei a horrorfilmek képi világából is merítenek, de azért a humort vagy az iróniát sem nélkülözik, aminek hála a Lordi hard rock slágerei már évtizedek óta rajongók ezreit mozgatják meg.

A zenekart persze már a kezdetektől fogva jellemezte a polgárpukkasztás, ami az elmúlt évtizedekben csak fokozódott. Így jutottunk el idén a kilencedik, Sexorcism című lemezükhez, amely ígéretük szerint egy igazán zabolátlan, cenzúrázatlan anyag lett… az olyan dalcímeket látva, mint a Romeo Ate Juliet és a Sodomesticated Animal, talán nem is kell ezt jobban magyarázni. Zeneileg a lemez visszatérést jelent az együttes legjobb korszakához, a 2000-es évek elejéhez, és az akkor született hard rock és glam metal slágerekhez, Alice Cooper vagy éppen a Kiss munkásságához hasonlóan.

A finneket az őszi európai turnén két zenekar kíséri. Egyikük az öttagú svéd metal csapat, a Follow The Cipher, mely a Nuclear Blast kiadó egyik új felfedezettje, és idén májusban adta ki debütáló, a zenekar nevével azonos című lemezét. A csapatot Ken Kängström gitáros alakította, aki dalszerzőként és vendégzenészként a Sabaton mellett is felbukkant már. A Follow The Cipher egy lángvörös hajú, karizmatikus énekesnővel, Linda Toni Gahn-nal áll színpadra, és technikás, modern hangzású power metal dalaival, no meg lehengerlő színpadi teljesítményével győzi meg a közönséget. Valkyria című klipjüket itt láthatjuk:

FOLLOW THE CIPHER – Valkyria (OFFICIAL VIDEO)

Taken from the self-titled debut album out now on Nuclear Blast Records!

A november 14-ei koncerten a Silver Dust, azaz Svájc egyik komor hangulatú zenekara is látható majd. Ez a csapat sötét rock, metal és goth zenét kever borús, de egyben romantikus zenei hangulatokkal, és egyszerre próbál stílusos, kissé baljós, de azért szexi arculatot magára ölteni, a viktoriánus kor, vagy éppen Poe regényeinek hangulatát megidézve.

SILVER DUST – Forever (Official Music Video) [5K]

Directed by Daniel Nicolier Written by Lord Campbell Camera operator: Daniel Nicolier Lighting technicians: Farah Jamshidian & Daniel Nicolier Film editor & special effects: Farah Jamshidian Technical equipement: metro prod (http://www.metro-prod.com) Set decoration: La Bonne Occase – Alle (CH), Vincent Hammel Costumes: Discobole (https://www.discobole.fr) Cast: Daniel Ston, Louis Bagnato, Elenwë, Ehawee, Silver Dust Sound engineer: David Grillon (http://www.grigrisound.com) Filmed in Manoir de la Côte-Dieu, Porrentruy (CH) Executive producer: Fabienne Roth Escudero Records (http://www.escudero-records.com) iTunes: https://apple.co/2IIuUZv Spotify: http://spoti.fi/2FZXYtt Deezer: https://bit.ly/2FVIjiR Visit us!

LORDI (Sextourcism Tour 2018)
2018. november 14., szerda 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Belépő: elővételben 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu és http://jegy.rock1.hu/ weboldalakon