Íme az első fecske: Ed Sheeran a Szigeten!

Hát, erre nem kellett sokáig várni: a 2018-as Sziget vége után egyből beharangozott korai bejelentés megérkezett, kiderült az első headliner a 2019-es Szigetre! Immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere. Érdemes beírni a naptárba: Sziget, 2019. augusztus 7-13. 

Ed

Ed Sheeran alig 10 éve lépett a zenei pályára, azóta bezsebelt több mint 100 zenei díjat, köztük 4 Grammyt, számait többmilliárdszor nézték meg a legnagyobb videomegosztón. A Shape of you–t például majd’ 4 milliárdszor, nem beszélve arról, hogy tavaly ő volt a világon a legtöbb eladást produkáló zenész. A Grammy-díjak mellett – a sok között – ott van a vitrinben 4 Ivor Novello-díj, 5 BRIT Awards, 6 Billboard Awards és tavaly a Brit Birodalom Rendje tagja is lett, ez utóbbi elismerést a zenei tevékenységéért és a jótékonyság terén végzett szolgálataiért érdemelte ki.

https://www.youtube.com/watch?v=2Vv-BfVoq4g

„Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt. Az pedig megtisztelő, hogy Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja, és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel a stadion-koncertek mellett” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „A Sziget történetében ilyen korán még nem hoztunk nyilvánosságra headlinert. Generációjának legjobb zeneszerzője nem csupán az egyik legaktuálisabb sztár a popvilágban, de a Sziget „Love Revolution” koncepciójában is egy emblematikus szereplő, tudván, hogy például jelentős szerepet játszik a drop4drop által indított jótékonysági kampányban, ami azt tűzte ki céljául, hogy a világban minél többen juthassanak tiszta vízhez” – tette hozzá Kádár.

És egy pár fontos infó a jegyekről is:

Jó hír az is, hogy október 1-én délelőtt 10 órakor indul az úgynevezett Szitizen Prime akció, amikor a leggyorsabb jegyvásárlók az első 24 órában – vagy a készlet erejéig – olcsóbban vásárolhatnak 7 és 5 napos bérleteket – a 7 napost például 20 ezer forinttal kevesebbért, mint a teljes ár. Az akcióban minden vásárló egy szigetes ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz.

Sziget
2019. augusztus 7-13.
Hajógyári sziget
www.sziget.hu