Magyarok külföldi fesztiválokon – 1.rész

Ha egy magyar előadót vagy zenekart meghívnak külföldre játszani, az mindenkinek jó. Nekik az elismerés miatt, nekünk pedig a büszkeség miatt, hogy ott kandikál a fellépősorban a „(HU)”.
Cikksorozatunk első részében 3 különböző zenei stílusból válogattunk össze 3 olyan külföldi fesztivált, ahová magyar delegáció is fog érkezni. Hiszen 3 a magyar igazság.

 

  • Antonia Vai – Grape Festival

 

Ha még a neve nem is, de a hangja biztosan ismerős sokak számára. Kiváltképp azoknak, akik kint voltak a tavalyi szigetes Special Partykon, ugyanis Antonia Vai volt az, aki hangjával fokozta a fesztiválozók jó hangulatát. Ám az országos ismertség idén érte őt utol, köszönhetően a Nagy-Szín-Pad! versenyében mutatott teljesítményének, ami a döntőig juttatta. A Svédországból Budapestre költözött énekes-dalszerző idén augusztusban a Szlovákiában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Grape Festival-ra kapott meghívást, ahol olyan nevek mellett léphet majd színpadra, mint Nick Murphy fka Chet Faker, a brit alt-J vagy a hazánkat ismételten kikerülő Kodaline.

 

  • AWS – Wacken Open Air

 

Kétségtelen, hogy az idei év egyik legnagyobb hazai szenzációja az AWS. A metál egyik legismertebb magyar formációja kezdve azzal, hogy megnyerték A Dal 2018 versenyét, kvalifikálták magukat az idei év Euróvíziós Dalfesztiválra Lisszabonban, ahol hazánkat képviselték a Viszlát nyár című dalukkal és a döntőbe jutva a 21. hely birtokosaként térhettek haza. Ám itt még nem ér véget a történet, ugyanis meglovagolva a nemzetközi színteret (cikkezett róluk a The New York Times, Washington Post, NME és az interjú a VICE-szal) meghívást kaptak a világ egyik legnagyobb metálfesztiváljára, a Wacken Open Air-re, ahol a Judas Priest és a Red Hot Chili Peppers mellett olyan nagyágyúk mellett zúzhatnak majd augusztus 2. és 4. között, mint a Nightwish, a kicsit más vizeken evező 2Cellos, az Epica vagy éppen a Nazareth.

 

  • Jade, Mindscape és Liveon – Let It Roll

 

A törtütemek kedvelőinek szerintem nem kell bemutatni sem a fesztivált, sem pedig a fenti előadókat. Ugyanis a csehországi Let It Roll a világ legnagyobb drum and bass fesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, ahol a szcéna apraja-nagyja minden évben tiszteletét teszi. A legismertebbek közül Wilkinson, Noisia, Netsky, Andy C, a szomszédból Camo & Krooked és a Pendulum. Természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is meghívást kapott a magyar neurofunk 2 legfőbb képviselője; Mindscape és Jade, akik Fourward és MC Coppa társaságában csapnak majd egy fergeteges bulit.
Liveon csakugyan visszatérő vendég. Az egyre több buliban játszó DJ/producer tavaly kezdte el kiadni zenéit, aminek eredményeként júniusban két EP-je is megjelent és idén ismét felléphet a bolygó egyik legrangosabb elektronikus zenei fesztiválján.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Uprising forever a szigorúan vett fesztivál szezont évek óta az Uprisinggal zárjuk. persze utána is van még egy-egy nap, amit különféle feszteken töltünk, de lássuk be, egy igazi fesztiválhoz azért egy napnál több kell. Uprising 2018 (fotó fesztblog) mondjuk k...
Egynek jó – EFOTT értékelés Életünk első EFOTTja volt a nemrég befejeződött zánkai ötnapos egyetemista és főiskolás buli. Élményeinket és elvárásainkat összegezve a hajtás után elmondjuk, milyen volt, bónuszként pedig jól ki is értékeljük!  Kezdjük a 0.nappal az események ta...
Sound: az elsö fecskék ….és Guetta, már megint. Egy fecske nem csinál nyarat, de kezdetnek több mint fél tucat már bizonyíthatja, hogy idén is egy fergeteges nyárnak nézhetünk elébe. A MasterCard Balaton Sound már most komoly fellépő arzenált előlegez, köztük a súlyosan laza és lazán súlyos Wiz Kh...