Depeche Mode-os kezdés – keddi VOLT nap beszámoló

Tegnap kezdetét vette a 26. Telekom Volt Fesztivál Sopronban. A kempingezőket 10 órától, míg a napijegyeseket 14 órától engedték be.

Fotó: VOLT FB

Sajnos mi csak 16 órára értünk oda, amikor már mindenhol hosszú sorok álltak. Nem indult túl jól a délután, hiszen szakadó esőben sikerült odaérnünk, bár szerencsékre kb fél óra elteltével el is állt. Az idei Volton bevezettek néhány változást, ami nem sok mindenkinek tetszett – gondolok itt a 450 Ft-os repohárra és a karszalagos fizetési lehetőségre. Pedig szerintünk jó ötlet volt a repohár, már csak környezettudatosság miatt is, a karszalagos fizetés pedig praktikus.

Mivel esős idő volt, nem várakoztak túl sokan a Telekom Nagyszínpad előtt, így este 6 órakor még simán találtunk magunknak a 3-4. sorban helyet. Bár mi nem szeretjük a Belga zenekart, mégis végignéztük az egy órás koncertjüket. Közben megint eleredt az eső, de nagyon senkit sem zavart, hiszen mindenkinél volt esőkabát. A mi társaságunkból igazán senkinek sem tetszett a Belga, viszont ahogy körülnéztem, nagyon sokan élvezték. Azért az együttesnek sem volt egyszerű esőben végigtolni a 60 perces szettet, mert többször fel kellett töröltetni a színpadot és folyamatosan törölgetni kellett a keverőpultot.

fotó: kisalfold.hu

Pontban 21 órakor kezdett az angol Depeche Mode, szerencsére teljesen elállt az eső és addigra már nagyon sokan lettek. A rajongók mostanában nem szenvednek hiányt, mivel a csapat már járt nálunk februárban és tavaly májusban is. Egész jó setlistet raktak össze az estére, nagyon sok régi dalt hallhatunk tőlük, kicsit újra a ’80-90-es években éreztem magam. A közönség nagyon élvezte végig az összes dalt, a Never Let Me Down Again-nél volt ez a legjobban érezhető. Dave Gahan énekes még mindig tök viccesen táncol. Láthatóan ő is jól érezte magát, röpködtek a szívecskék és puszik Dave-től és többször is elhangzott tőle, hogy Sopron. Közel két órás koncertnek lehettünk részesei. Azért látható már az együttes tagjain, hogy kicsit megöregedtek, de még mindig remek formában vannak. Mind a zene és az énekhang is tökéletesen szólt, szerintünk senki sem távozott csalódottan. Akik nem tudtak eljönni, azok sem maradtak Depeche Mode nélkül, mert volt élő közvetítés.

fotó: Mudra László

A dalok listája, amit az este folyamán láthattunk:

Akiket még érdemes lett volna este megnézni, az a Vad Fruttik volt 23 órától, de mi a hideg, szeles idő miatt nem maradtunk tovább.

Tender pontszám

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Új albumot és budapesti koncertet is hoz a Depeche Mode tavasza A Depeche Mode a mai napon egy sajtótájékoztató keretében jelentették be Milánóban, hogy 2017 májusában Spirit című, jövő év elején megjelenő lemezüket bemutató világkörüli turnéra indulnak. Az album megjelenését követő Global Spirit turné lehetősége...
Mit tud a Depeche Mode 2013-ban? – gondolatok a május 21-i kon... Már jó ideje ismert tény, hogy a Depeche Mode májusban sokadszorra is tiszteletét teszi hazánkban, nevezetesen a Puskás Ferenc Stadionban május 21-én. Korunk egyik legjelentősebb popzenekaráról van szó, a manapság oly divatos szintipop koronázott kir...
Retro fesztivállá alakul utolsó estéjén a 2018-as VOLT Igazi retro-fesztivállá változik idén a soproni VOLT Fesztivál június utolsó estéjén: érkeznek olyan retro arcok külföldről, mint az Eiffel 65, a Safri Duo, Mr President és Alice DJ. A programban szerepelnek még a hazai előadók közül Kozsó és az Ámok...