5+1 koncert, amit kár lenne kihagyni az idei Bánkitó Fesztiválon

Bár a Bánkitó fesztivál nem csak a zenerél szól, ez most bizony egy zenei programajánló lesz a júniusi bánki fesztiválra. Természetesen ezzel nem hanyagoljuk el a kultúrális, zenét nem (vagy csak részben) érintő programokat sem, idővel azokat is ajánljuk majd egy vaskosabb cikkben. Most viszont nézzük meg, mi az az 5+1 koncert, ami miatt érdemes idén is a bánki tavat választani kikapcsolódásként. Lássuk hát!

afd
Bánkitó 2018

 

 • Mi/Ki? Suuns (CA)
 • Mikor? péntek 23:00
 • Hol? Északi színpad
 • Miért? Az utóbbi évek legerősebb Bánkitós line-upjának egyik külföldi fellépője a kanadai Suuns zenekar. A 2007 óta aktív spirituális-pszichedelikus rock (ezt mindjárt megmagyarázzuk) képviselője idén tavasszal kiadott új lemezét, a Felt-et hozza el majd a Bánki-tó partjáre. És hogy miért spirituális-pszichedelikus rock? Nos, a lenti klipet megnézve már érthető, miért legalizálták nemrég a füvet Kanadában és nem kétséges, hogy ha a Suuns még népszerűbb lesz arrafelé, akkor a következő lépés a gombázás elfogadása is.

Suuns – Make It Real (Official Video)

‘Make It Real’ from Suuns new album ‘Felt’ out March 2nd, 2018 on Secretly Canadian / Secret City Records Pre-Order / Stream: https://suuns.lnk.to/felt Video by Sabrina Ratté

 • Mi/Ki? EU Cannibal
 • Mikor? csütörtök 17:00
 • Hol? Auróra
 • Miért? Berényi Bianka, vagyis művésznevén EU Cannibal nem titkoltan a polgárpukkasztásra utazik. A 2016-ban feltűnt hölgy zenéjére saját maga szerint hatott a 80-90-es évek horrorhulláma, a  death metal és goth zenekarok, de az italo disco is. Nem áll össze, ugye? Tessenek belehallgatni (vagy elolvasni):

EU Cannibal – Scum [KCN011] by KILOCON

iPad + GarageBand + 19y/o + emotions = @eucannibal Enjoy her second EP, Scum Spotify: https://open.spotify.com/artist/5M77WQLIt9lXUNm3FHnnwI

 • Mi/Ki? Acid Arab
 • Mikor? szombat 02:00 (gyakorlatilag vasárnap)
 • Hol? Északi színpad
 • Miért? Az Acid Arab egy francia DJ-duó, akik Párizs egyik leghíresebb klubjának, a Chez Moune-nek rezidens DJ-i. Muzsikájuk (a nevükből is kitalálható) az elektronikus európai tánczene és a közel keleti dallamok találkozása. Párizs transzkulturális hangulata érkezik majd vasárnap hajnalban Bánkra, kár lenne kihagyni!

Acid Arab live @ L’Aérosol for Cercle

Acid Arab live @ L’Aérosol for Cercle ☞ Acid Arab https://www.facebook.com/acidarab/ https://soundcloud.com/acid-arab Thanks to L’Aérosol for their warm welcome (https://www.facebook.com/LA%C3%A9rosol-663749553822771/) Thanks to our partners: Radio Nova, Trax Magazine, TSUGI, A NOUS Paris, Greenroom, ONLY TECHNO, Techno Germany, Mr. After Party, Deep House Tech House Minimal Techno, Partyinfo.si & We Are Pulse.

 • Mi/Ki? Iceage
 • Mikor? csütörtök 23:00
 • Hol? Északi Színpad
 • Miért? A nem túl vaskos, ellenben rendkívül erős nemzetközi felhozatal egyik húzóneve (a Szigeten headlinernek mondanák) a dán punkzene egyik ékköve, az Iceage nevű formáció lesz. Szerepeltek már az NME, a Pitchfork és a Rolling Stone magazin hasábjain is első lemezükkel 2011-ben, amit azév egyik legjobbjának tartottak ezek a médiumok.

Iceage – Forever

From the new album Plowing Into The Field Of Love, out October 6/7 and available for pre-order: http://smarturl.it/FieldofLove Directed by Catherine Pattinama Coleman (full credits below) http://iceagecopenhagen.eu/ http://iceagecopenhagen.blogspot.com/ http://www.matadorrecords.com/ http://escho.net/ Pre-order the album from iTunes: http://smarturl.it/FieldofLove Pre-order the album from Amazon: htpp://smarturl.it/Field_of_Love Pre-order the album from Matador: http://www.smarturl.it/mata.FieldofLove Pre-order the

 • Mi/Ki? Rock Band for old Men
 • Mikor? szombat 21:00
 • Hol? Auróra
 • Miért? Korb Géza, a Puma Danger tagjának szólóprojektje a már-már kellemetlenül giccses, de elképesztően szórakoztató látványvilágú klipjeivel lett népszerű (lásd alább). Érdemes megnézni a róla készült indexes videót is, illetve természetesen elmenni a koncertre, ha más nem, legalább beszélgetni erről a produkcióról mindenképpen lehet!

Rock Band For Old Men – Eat Some Snacks & Cry

If you feel you’d rather die, just eat some snacks & cry. Song written, played, recorded, mixed & mastered by Géza Korb. Video edited by Balazs Nagy http://www.rotera.hu Guy playing bass, looking cool: Mihaly Juhasz Some video footage from: www.archive.org open source community section, Vince Collins (with his approval) (1:06-1:32, 2:30-2:53, 2:58-3:18) https://vimeo.com/vincecollinsanimation Check out his work!!

És akkor jöjjön az a +1:

 • Mi? Mindenki, akit nem ismersz
 • Mikor? bármikor
 • Hol? bárhol
 • Miért? Oké, bevallom ez így nem túl elegánd, hogy “mindig-mindenhol” legyél ott, de azért tartsd nyitva a szemed, ha egy full ismeretlen zenekarról hallanál, hiszen lehet, hogy egy fasza kis Quimby koncertbe futsz bele!

Ezen kívül még sok-sok program vár ránk az idei Bánkitón is, természetesen nem csak zenei témában. Ezekről hamarosan érkezik egy áttekintő ajánló, addig is a zenés programokat erre, az off programokat pedig erre találjátok.

Bánkitó Fesztivál
2018. július 11-17.
Bánk
További infók erre

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Bánkitó 2018: itt vannak az első nevek! Érkeznek a hazai fesztiválokról egymás után a bejelentések - itt van már az idei Bánkitó első adag neve is! Az első eresztésben északról újhullámos punkokat, keletről techno-t, itthonról pedig néhány klasszikust mutathatnak be. Persze mint mindig, a ...
2018=2028 a Bánkitón? A tavalyi konteókampány után a Bánkitó egy fokkal valóságosabb zenei videóval jelentkezik. Fogtak négy magyar bandát és leutaztak velük Bánkra, hogy ott forgassanak egysnittes akusztikus videókat. Itt az első premier Bérczesi Robival. Emellett renget...
Újabb nevek jöttek a Bánkitó Fesztiválra! 2018-ban is a Bánki-tó köré gyűlnek Magyarország és a világ legjobb alternatív zenekarai és dj-i, hogy szerdától vasárnap reggelig egy hullámhosszon mozogjon a bánki kemping népe. Július 11. és 15. között színpadokat állítanak stégen, tisztáson és az...