Pénztárcabarát fesztiválok a szomszédban – Electric Castle (1. rész)

Az elkövetkező cikksorozatunkban a közelben található, kedvező árú fesztiválokat vesszük górcső alá és jól bemutatjuk őket Nektek! A mostani részben a Romániában található Electric Castle-ről fogunk egy kis ízelítőt adni.

eclogo
EC

A fesztivál helyszínéül a Kolozsvár közelében, Bonchidán található Bánffy-kastély szolgál. Bár egy viszonylag fiatal rendezvényről van szó, mégis a tavalyi European Festival Awards-on már jelölve voltak a ’Best Medium-Sized Festival’ kategóriában, teljesen jogosan.

hlys
a helyszín (egy része)

Fennállásának 5. évfordulóját tavaly ünneplő fesztivál nemcsak a festői szépségű színtere miatt, hanem az ütős line-up és a kedvező árfekvése miatt is kivételes. Terjeszkedésének bizonyítéka, hogy 2017-ben több mint 160.00-en látogattak el a fesztre.

Electric Castle 2017 – The Movie

Guys, while you were having a blast at EC5, we were shooting a stunning movie. The after movie, as you might call it. Here it is! It’s very personal, we know, more like an emotional roller coaster. A tale of pure joy, passion, breaking barriers and unlocking a door to a whole new world.

Az előző években olyan nevek fordultak itt meg, mint például: Deadmau5, Skrillex, Sigur Rós, Franz Ferdinand, Alt-J, The Prodigy, Die Antwoord, Bastille, Paul Kalkbrenner vagy a Bring Me The Horizon

Ebből is látszik, hogy itt tényleg mindenki megtalálhatja a számítását a rocktól egészen az elektronikus zenéig.

Ezen az idei évben sem változtattak a szervezők, íme az idei év névsora, napra lebontva:

flp
Fellépők

Itt pedig egy kis ismerkedés a fellépőkkel:

Electric Castle 2018

EC6 Unofficial playlist

Az 5 napos bérlet jelenleg 32.000 forintba (101 EUR), a napijegyek 13.000-be (41 EUR) kerülnek, de természetesen itt is vannak tuning napi- és hetijegyek is.
Viszont az idei évben a Ticketswap-hez hasonló adok-veszek rendszert alakítottak ki, melynek segítségével biztonságosan adhatják el, illetve vásárolhatják meg egymás jegyeit az érdeklődők (ide kattintva).

Szálláslehetőségek tárházát kínálja az EC. Amellett, hogy a bérlet mellé váltható kemping és csendes kemping is, lehet előre telepített sátrakban vagy más kunyhókban megpihenni.

fotó: fesztivál FB

Bár napközbe vannak programok, de ha már a közelben ott van Kolozsvár, egy délelőtt erejéig érdemes meglátogatni és egy kis nyaralással egybekötni a fesztiválozást. Szerencsére, ebben a tömegközlekedés segítségünkre van és az Electric Castle is, mivel magyarul is leírták az alap tudnivalókat, melyet ide kattintva érhettek el, a jobb felső sarokban, a magyar zászlóra kattintva.

Végül pedig az összes tudnivaló röviden:

Electric Castle
Hol? Bonchida, Bánffy-kastély
Mikor? Július 18.-23.
Mennyiért? 32.000 forint/bérlet; 13.000 forint/napijegy
Kikkel? Jessie J, Damian Marley, Son Lux, Icona Pop, London Grammar, Kensington, Mura Masa, Netsky, The Bloody Beetroots, Alison Wonderland, Digitalism, Nothing But Thieves és még sokan mások.

Jegyvásárlás, kemping
Facebook esemény
Weboldal

One thought on “Pénztárcabarát fesztiválok a szomszédban – Electric Castle (1. rész)

Comments are closed.