Thirty Seconds To Mars @ Wiener Stadthalle

Kedden este Bécsben jártunk, Thirty Seconds To Mars koncerten. 2017. október 6-án jelentette be a banda a 2018-as európai turnéját, Monolith Tour néven. Az akkor beharangozott állomások között nem szerepelt Magyarország, így sok magyar rajongó tervezte a bécsi koncertre való kiutazást.

30STM
30STM

Április 6-án jelent meg új, ötödik stúdióalbumuk America címmel. Már ideje volt, hiszen az előző lemezük óta közel 5 év telt el. Bár érthető ez a sokévnyi kihagyás Jared Leto énekes/színész filmszerepei miatt (Öngyilkos Osztag, Szárnyas Fejvadász 2049, The Outsider). A fanok vegyes érzésekkel fogadták az új albumot. Sajnos a Mars is kicsit stílust váltott, ahogy az elmúlt években nagyon sok együttes. A korábbi rockhoz képest, inkább pop és kissé elektronikus hangzás jellemzi ezt a lemezt. A magyar rajongói csoportokban szinte csak negatív kommenteket lehetett olvasni az új dalokkal kapcsolatban, viszont a YouTube-on a külföldi rajongók többsége szereti az új számaikat.

Az európai turnéjuk elején az együttes posztolta a Twitteren, hogy Tomonak (gitáros) egy időre haza kellett utaznia személyes okokból, így a Leto fivérek nélküle folytatják tovább a koncertezést. Ilyen előzmények után kíváncsian vágtunk bele a bécsi utazásba. Az eseményt a Wiener Stadthalle-ban rendezték, ahova több mint 12.000-en érkeztek.  Egyébként majdnem teltházas volt a terem.

Mindenki várta, hogy ki lesz az előzenekar. 19:30-ra kis is volt írva Jamie Reed, akiről végülis kiderült, hogy csak egy DJ. Egész jó zenéket játszott egy órán keresztül, szerintem megalapozta a hangulatot az estére.

20:50-kor következett a Thirty Seconds To Mars. Egy hosszú Intro után az Up In The Air-el kezdtek. Az új albumról összesen 4 dalt játszottak. Közben osztogattak a közönségnek az új CD-jükből. Hallhattunk egy Rihanna covert is, méghozzá a Stay-t. Jared Leto énekes hozta a szokásos formáját, még mindig hihetlen energia van benne. Ami kicsit hiányzott, kimaradt a szokásos akusztikus rész. Visszataps után előadták még a Walk on Water-t és az egyik legsikeresebb dalukat, a Closer to the Edge-t. A közönség között volt néhány szerencsés, akiket felhívott az énekes a színpadra. Összesen 16 dalt hallhattunk tőlük a közel másfél órás műsor alatt. A koncert látványban sokat változott az előző évekhez képest. A megszokott díszlet helyett, ami egy óriás triad jel volt, most egy 5 oldalú led fal volt a színpad körül és még ilyenen is álltak. Ezek a led panelek egyszer felettük voltak, majd döntötték jobbra, balra, fel és le. Sokkal látványosabb volt, mint az eddigiek. 22:35-kor ért véget az este.

30STM
30STM

A bandát legközelebb augusztus 23-án láthatjuk majd a Strand Fesztiválon, Zamárdiban.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

már megint zár a Gödör és már megint ott az a görcs a gyomrodban, hogy mi lesz, ha mégsem nyit újra? mert oké, a legutóbb újra nyitott, de mi lesz, ha most nem sikerül megtalálni a helyet? a helyet, ami tökéletes lesz? szerintem egyelőre ne görcsölj ezen, görcsölnek ők r...
Frank Turner márciusban az A38-on! A kortárs brit folk-punk egyik legnagyobb alakja, a legutolsó lemezével a világsztárok közé lépett, egy teltházas Wembley-koncertet és egy olimpiai nyitóünnepség-fellépést maga mögött tudó Frank Turner márciusban klubkoncertet ad az A38 Hajón. A dals...
adnak-e még bélásért nótát? az Ifipark ugyan az én időm – vettétek észre, hogy ezt a kitételt, miszerint „az én időm” csak egy bizonyos életkor után kezdi használni az ember? -, naszóval az Ifipark ugyan az én időm előtt élte fénykorát, de azért én még azokhoz a kevesekhez tart...