A15! – Fesztivál az A38-on

Idén ünnepeli fennállásának 15. évfordulóját a hajó és ennek alkalmából szerveznek egy közel kéthetes minifesztivált a ladikra „A15!” néven.  Az április 24-én kezdődő rendezvény zenei sokszínűségét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy az elektronikus zenétől a rockon át egészen jazzen és popon keresztül a komolyzenéig mindenki megtalálhatja a számítását. A 11 napos dömping során több mint 40 előadó fogja megörvendeztetni a nagyérdeműt, néhányat ezek közül be is mutatunk.

a15
A15!

S O H N – “The Wheel” (Official Video)

Like This? You Should Subscribe Here Now: http://bit.ly/VErZkw Here’s the video for “The Wheel” from the soulful and melancholic S O H N, from his debut EP, also titled ‘The Wheel.’ Check out Suze Olbrich’s song-crush confession here: http://noisey.vice.com/blog/s-o-h-n-the-wheel-1 The video explores the interplay between industry and nature in a beautiful found footage collage.

Kezdésnek az egyik legjobban várt előadót, SOHN-t ajánljuk. Ami már csak azért is igaz, mivel először lép fel hazánkban az angol énekes-dalszerző, másrészt pedig most pótolja be a november 8-án elmaradt koncertjét.
Az R’n’b ötvözte elektronika egy kis poppos hangzással, csipetnyi politikai- és társadalomkritikával megfűszerezve; ez alkotja Christopher Taylor zenei profilját.
Első albuma, a 2014-es Tremors, önmaga összeszedett 60 millió Spotis kattintást, míg legújabb, tavalyi albuma a Rennen is az 50 milliónál jár.

Carbon Based Lifeforms – Photosynthesis

What about the forests???

Audiovizuális természetjárásra invitál az Avatar Events, hisz nemcsak a hajó, hanem a svéd Carbon Based Lifeforms is ünnepel, ugyanis a duó 1998-ban, 30 éve kezdte meg aktív működését, MP3.com-os megjelenések formájában. Azóta már 5 sikerre vitt nagy album (Hydroponic Garden (2003), World of Sleepers (2006), Interloper (2010), Twentythree (2011), Derelicts (2017) és nagyon sok kisebb release díszeleg a diszkográfiában. Az ambient királyai visszatérő vendégek itthon. Felléptek nem egyszer Ozorán, a Solar United Natives-en vagy a siófoki Samsara fesztiválon is. És hát mi sem bizonyítja jobban népszerűségüket annál, minthogy a szóban forgó A38-as koncertjükre is minden jegy elkelt. Ám pánikra semmi ok, elvétve még lehet egy-kettőt találni.

Nouvelle Vague – In A Manner Of Speaking (Full Track)

Get the album here: https://kwaidan.lnk.to/NouvelleVague Follow Nouvelle Vague: https://www.facebook.com/nouvellevagueofficial Live: https://www.songkick.com/artists/523942-nouvelle-vague

Ha már születésnap és visszatérő vendégek, nem szabad kifelejteni a sorból az idén úgyszintén 15 éves Nouvelle Vague-t, akik exkluzív klubkoncerttel térnek vissza szerény kis hazánkba. A francia újhullámosok legutóbb tavaly márciusban voltak az A38-on, utána pedig júliusban látogattak le Kapolcsra a Művészetek Völgyébe. Szóval csakúgy mint a CBL gyakran visszajárnak hozzánk. Az alapvetően feldolgozásokban utazó zenekar ősszel érkező lemezén már saját szerzemények közül is szemezgethetünk.
Nevükből adódóan a francia újhullám mellett a portugál újhullám, a bossa nova hatása is érződik a Nouvelle hangzásvilágán.
Április 30-án pedig a Duna hullámain andaloghatunk a sanzonos dallamaikra.
Ha kell egy kis meggyőzés, nézd meg korábbi koncert beszámolónkat itt.

Alice Phoebe Lou – Society

Alice Phoebe Lou’s debut album “Orbit” will be released globally (ex-N.America) on the 22nd of April. Pre-order here and get the single and a unheard bonus track: http://alicephoebelou.com/ Thank you for your support!

Az egyik legkellemesebb koncertnek ígérkezik Alice Phoebe Lou május 6-i fellépése. A tavalyi szigetes fellépése után idén az A38-on kápráztat el mindenkit a fiatal dél-afrikai lány.
Története szinte mesébe illő; 16 évesen utazott Európába, ahol utcazenészként kellő tapasztalatot és inspirációt merített, amit tanulmányai befejeztével tudott igazán kamatoztatni. Ekkor költözött Berlinbe és vált ismertté. Dalaiból sugárzik a tisztaság és zenei tudatosság. Hangját és zenéjét talán Sóleyhez lehetne hasonlítani, szóval aki kedveli az izlandi énekesnő világát, annak mindenképp itt a helye! Aki nem, annak pedig azért.

Joep Beving – Ab Ovo

Preview, download or stream: https://dg.lnk.to/beving-prehension Joep Beving – Ab Ovo Contemporary Dutch composer and pianist Joep Beving creates genuinely relaxing and contemplative neo-classical music with a broad and immediate appeal. Joep Bevin describes it as “simple music for complex emotions”. His album “Prehension” is out now.

A fesztivál talán legintimebb koncertje a holland zeneszerző, Joep Beving estje. A különösen nagy népszerűségnek örvendő szerző havi majd’ 2 millió hallgatóval és két lemezzel a háta mögött (Prehension (2017), Solipism (2015) érkezik először Magyarországra, hogy a hétköznapokból kiragadva mindenkit egy kis elmélyülésre invitáljon.
Alkalomhoz illően a dunai panorámájú ültetett kiállítótérben lesz megtartva az esemény.

Továbbá, tiszteletét teszi a hajón az Akkezdet Phiai, a Next Level által Kayzo, a Bladerunnaz szervezésében egy jó kis Hospitality-night (S.P.Y, Keeno és Inja képviseletében), az osztrák house nagyja, Klangkarussell, a Hiperkarma, Dope D.O.D, és az Anima Sound System.
További fellépők: itt.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A szerencsés 13-as jegyében: Flat Earth Society a hajón A túlzás nélkül zseniális polihisztor, építész-zenész-zeneszerző-producer, Peter Vermeersch 1999-ben alapította Flat Earth Society (egy valóságosan is létező okkult-áltudományos szervezet, a Lapos Fölt Társaság paródiája) Európa egyik legsúlyosabb mo...
A dán elektronikus zene pápája Budapesten Október elsején élő műsorával lép fel az Akvárium Klubban a dán elektronikus zene alfája és omegája, Anders Trentemøller. A 39 éves zenészre abszolút illik a régi klasszikus mondás: olyan sokoldalú, hogy az már gömb. Szinte nincs olyan stílusa az el...
Csak szabadon… Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor té...