A legenda újra Budapesten

Idén tavasszal egy korszakos zseni látogat újra Magyarországra. A jelző egyáltalán nem túlzó, Roger Waters koncertjei nem csak mint zenei élmény páratlan esemény, hanem látványában is lenyűgöző: mindent a fülnek és a szemnek.

Május elején kötelező részt venni a budapesti koncerten! Mi szóltunk.

Roger Waters Us + Them Tour-ja tavaly indult az amerikai kontinens északi részen kezdődött, május végétől október végéig minden jelentős arénában fellépett Waters és zenekara, idén januárban Új-Zélandon folytatódott, majd kilenc Ausztrál helyszínen léptek fel.

Április 13-án indul az európai szakasz, amely huszonhárom országot érint, és augusztus 31-én zárul Moszkvában.

Roger Waters Us + Them Tour 2017

Roger Waters – September 19, 2017!

Majd jönnek a közép- és dél-amerikai helyszínek, a turné utolsó koncertje december 8-án lesz a mexikói Monterrey-ben.

Rengeteg helyszín, rengeteg koncert. Nekünk május 2-án kell metróra ülni és áhítattal besétálni a Papp László Sportarénába.

Waterst az elmúlt bő másfél évtizedben négy alakalommal láthattuk Budapesten. 2002-ben járt először Magyarországon az In the Flesh turnén, majd jöttek a Pink Floyd életműre koncentráló fellépések, 2007-ben a Dark Side of the Moon, majd 2011-ben a The Wall Live show.

A megboldogult Puskás Ferenc stadionba 2013-ba visszatért a Fal turné (a 2011-es koncertről itt, a 2013-as fellépésről pedig itt írtunk).

2015-ben a magyar mozikba is eljutott a nagyszabású turnét megörökítő mozifilm, amely a zenei élmény mellett egy bensőséges hangvételű road movie is. Csakúgy mint a koncert, ez is különleges élmény.

Roger Waters: A FAL / THE WALL (2015) – Magyar feliratos HD előzetes / Trailer

Tovább a film Facebook-oldalára: http://www.facebook.com/RogerWatersAFal 2015. szeptember 29-én kedden este, a világpremierrel egy időben mutatják be a hazai filmszínházak is Roger Waters A FAL című filmjét, amely több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus THE WALL album dallamait. A filmet – akárcsak az alapjául szolgáló zenét – áthatják Waters emlékei és azokból fakadó háborúellenessége.

Waters 1985-ben hagyta el a Pink Floyd-ot, a zenekart amelyet 1965-ben alapítottak, de a zenésztársakkal már 1963-ban letették az alapokat.

A zenekarhoz 1967-ben csatlakozott (Syd Barrett pótlására) az énekes-gitáros David Gilmour, aki vitte tovább a zenekart. Ahogy az lenni szokott, sokan úgy érezték, hogy választaniuk kell, a The Beatles feloszlása után is többen Lennon és McCartney pártra szakadtak, úgy érezve el kell köteleződni a két egykori kedvenc közül valamelyikük mellett.

Depeche Mode lenne ilyen az aktív nagy zenekarok közül, simán L. Gore és Gahan frakcióra szakadnának a fanok, ha úgy döntenének kedvenceik, hogy nem folytatják együtt. De hasonló tapasztalható a nemrégiben szóló albumokkal jelentkező Gallagher testvérek esetében is, hiába voltak ők ketten az oasis, mostanság nem egyszer köpnek rájuk, egymásra a fanok.

Szóval ’85-ben a két Pink Floyd géniusz útjai szétváltak, ez ma már történelem, de a Pink Floyd kitörölhetetlen Waters életművéből, a Us + Them gerincét is a klasszikus dalok adják.

A Pink Floyd mellett a tavaly megjelent szólóalbumáról, az Is This the Life We Really Want?-ról csendülnek fel dallamok.

Annyi, de annyi jó koncert lesz 2018-ban Magyarországon, rengetegről mondjuk mi is, hogy kihagyhatatlan, de higgyetek nekünk: Roger Waters koncertjét tényleg bűn lenne elszalasztani.

Jegyeket itt vásárolhattok.

Roger Waters – “Pigs (Three Different Ones)”

The resistance begins today. Live from Zócalo Square – Mexico City – October 1, 2016

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

10 dal a Szigeten, amit majd meghallasz és azt mondod, hogy WÁÁÁ Egy hónap kereken és kezdődik az idei Sziget! Ennek örömére gyűjtöttünk 10 dalt, amit élőben meghallva úgy érezzük majd, egy kicsit közelebb kerültünk a Vallhallához (Mad Max fanok előnyben). Megnyílnak a menny kapui és belépünk rajta holland és fran...
Több új fesztivál indul, és az LGT is fellép a “Balatonünnepen”... Augusztus 18-20. között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, cs...
Ahol a jó zenék várnak – 1. rész Új sorozatunkat a kezdő (esetleg haladó) zenebuzgároknak szánjuk, akik szívesen lépnek túl az MR2 Top30 – Class FM Class40 – A Dal által kijelölt komfortzónán és merülnek el a könnyűzene szebbik és minőségibb régióiban. Persze nem esünk át a ló túlol...