Retrospektív: Ilyen volt a Völgy első hétvégéje

Mi így láttuk a Művészetek Völgye első három napját, kicsit megkésve, az élményeket feldolgozva, most beszámolunk róla. Idén rendezték meg 27. alkalommal a Művészetek Völgyét, melynek hosszú idők óta már „csak” Kapolcs-Vigántpetend-Taliándörögd hármasa szolgál otthonul. 

Művészetek Völgye koncert
forrás: Művészetek Völgye

Szálláshelyünket Taliándörögdön a Napfény Camping nyújtotta, melyet bátran ajánlunk mindenkinek. A múlt évből okulva, már tavaly eldöntöttük idén elhagyjuk Kapolcsot, máshol állítjuk fel sátrunkat. Jobban nem is választhattunk volna, jövőre is vissza fogunk térni ide. A kemping kellemesen lankás, felszerelve minden földi jóval (hűtők, mikró, rendes zuhanyzók és mellékhelyiségek, rezsó, konnektorok, wifi és nem utolsó sorban tisztaság és egy tündéri kutya), de a kisebbeknek is tartogat homokozót és hozzá játékokat. Fesztiválhangulattól feltüzelt szakácsjelölteknek pedig kiépített tűzrakó helyeket.

Instagram post by @fesztblog * Jul 25, 2017 at 5:19pm UTC

34 Likes, 2 Comments – @fesztblog on Instagram: “Hiába nem koncerthelyszín már, idén is meglátogattuk a Klastromot #legyenujraprogramhelyszin…”

A sátrunk felállítása után nyakunkba vettük Dörögdöt, első állomásunkat a kisbolt jelentette, ahol kellő folyadékutánpótlásunkról és útitársainkról gondoskodtunk, hogy felszerelkezve kirándulhassunk el a Szent András Romhoz, azaz a Klastromhoz, amely pár éve még fesztiválhelyszínként működött. Reméljük, a jövőben újra koncertek otthona lesz, egy különleges atmoszférájú hellyel lett szegényebb a fesztivál. Miután kinosztalgiáztuk magunkat a rom falain ücsörögve, elindultunk Kapolcs felé, hogy jegyeinket átváltsuk karszalagra. Kapolcson ekkor már javában zajlott az élet, így beolvadtunk mi is a forgatagba és be-betértünk néhány udvarba nézelődni. A Kaláka udvarba is így jutottunk el, ahol lehorgonyoztunk, hiszen Lackfi János vendége aznap Szabó T. Anna volt, a versek közé pedig a Kaláka zenekar csempészett zenét. Az este Dörögdön folytatódott, a Katica büfé kertjében meghúzódó Elevenkertben, itt vártuk esténk fő fellépőjét, a Szabó Benedek és a Galaxisokat. Várakozásunk gyümölcse beérett, Benedeket, a frontembert ilyen felszabadultan még nem láttuk színpadon. Koncert után a Kocsor-házba siettünk, mely idén a Fonó udvarral forrt össze, így nagyobb színpaddal és még több programmal várta a látogatókat. Napunkat a Tökéletes Helyettesek zárták, kik felidézték a Kispál koncertek emlékeit.

#30y #vadonleső #polofestes #muveszetekvolgye

22 Likes, 1 Comments – @fesztblog on Instagram: “#30y #vadonleső #polofestes #muveszetekvolgye”

Másnap csordultig telt élettel Kapolcs és Dörögd utcái, udvarai, ami nem meglepő, hiszen az est erős programmal kecsegtette a fesztiválra kilátogatókat. A 30Y-ra igyekvőknek nem kellett estig várniuk, hogy Beck Zoliékkal találkozhassanak, mivel délután négykor a Faluház udvarán Vadonlesős, azaz kisállatos motívumokkal díszített egyedi zenekari pólókat szitáltak az érdeklődőknek. Ezután a faluház termében tartottak pódiumbeszélgetést, illetve filmvetítést barangoló barlangász élményeikről. Mi ezt sajnos már nem várhattuk meg, indulni kellett a Kaláka udvarba, hogy időben odaérjünk, s helyet foglalhassunk. Lackfi aznapi vendége nem kisebb személy volt, mint Müller Péter Sziámi költő-dalszerző-énekes. A Zenés Versimpró jobb hangulatban el sem telhetett volna, Sziámi felszabadult, s bohókás volt, ahogyan a színpadon koncert közben csak ritkán láthatjuk. Úgy tűnik, a völgyi levegőbe lehet valami, ami nem csak a fellépőkre, de fesztiválozókra is jó hatással van.  A versudvarból aztán az éhség szólított el minket, hogy egy sajtos-tejfölös lángossal elhallgattassuk azt. Utunk a Panoráma Színpadhoz vezetett, ahol a délután még textiljeinket festegető zenekar már javában hangolt. Szembetűnő, hogy ezen a helyszínen drasztikusan lecsökkent az árusító bódék száma, szám szerint két italosra és két ételesre. Ez valljuk be igen csak karcsú, de kárpótolt minket a Fóti csapoltsörök választékának sokasága. Elérkezett az idő, Beck Zoliék a színpadra léptek és beleadtak mindent, amit csak lehetett. A koncert végén harmadszor is sikerült a közönségnek visszatapsolni a fiúkat egy szám erejéig. Ez a nap a lemondásokról szólt, most a Hiperkarmáról mondtunk le a Ricsárdgír javára. Gyorsan csigabuszra pattantunk, hogy időbe odaérjünk a dörögdi Elevenkertbe, ahol már népes rajongótábor, egy koala és egy felfújható krokodil várta a koncertkezdést. Ebből már sejtettük, hogy mi vár ránk: egy kemény trashbuli, ami már-már olyan rossz, hogy az jó. És ez így is lett. Az esténket újra a Kocsor-ház zárta.

Rícsárdgír és a koala #ricsárdgír #muveszetekvolgye #fesztblog

6 Likes, 1 Comments – @fesztblog on Instagram: “Rícsárdgír és a koala #ricsárdgír #muveszetekvolgye #fesztblog”

Vasárnap elérkeztünk utolsó völgyes napunkhoz, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a napunk lassabban indult. Csak késő délután indultunk át Kapolcsra, hogy a Muharay Udvarba időzzünk egy kicsit, ahol horvát hagyományokat bemutató népdal- és tánccsoportot láthattunk. Utolsó nap lévén megpróbáltuk az addig kihagyott udvarokat és kiállításokat felkeresni, ezért a kora esténk jobbára bolyongással telt. Aztán elérkezett az idő, a Panoráma színpadon már az Anna & the Barbies hangolt, pár sörrel a kezünkbe a kordonhoz is siettünk. Annáék mint mindig, most is egy energiabombát csaptak le ránk. A közönség soraiba idén is lelátogatott, majd egy erős férfiember nyakába kérezkedett, hogy onnan ölelgesse végig rajongóit. A Panorámát a Quimby zárta, melyet mi már nem vártunk meg, visszahúzódtunk inkább Dörögdre.

További képeinket eléritek Instagram profilunkra kattintva!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Tökéletes Tabán a sógoroknál – Harvest Of Art fesztivál beszám... A hétvégén rendezték meg Wiesenben (az osztrák-magyar határtól autóval húsz percre) a Harvest Of Art fesztivált. Talán ez így többeknek nem mond túl sokat, mi is így voltunk ezzel, de amint meghallottuk, hogy fellép az Arctic Monkeys is, nem volt kér...
Ez kész! – azaz itt a 8. AlteRába fesztivál programja Ebben az esztendőben az AlteRába fesztivál terítette ki lapjait legkorábban. Olyannyira, hogy már a fő koncertek programbontása is elérhető, nem csak napra, de órára pontosan is. A kétszeres Pro Art díjas fesztivált nyáron rendezik meg már nyolcadszo...
Kedves Naplóm – nekedírom 5. nap Na, és akkor elérkeztünk az utolsó naphoz. Volt itt minden, mint a búcsúban: hang, fény, füst és lábdob. Furcsa tarka elegyet és kontrasztot árasztottak az egy hét után leharcolt, pasztellszínű francia és holland mademoiselle-k kontra tip-top...