adnak-e még bélásért nótát?

az Ifipark ugyan az én időm – vettétek észre, hogy ezt a kitételt, miszerint „az én időm” csak egy bizonyos életkor után kezdi használni az ember? -, naszóval az Ifipark ugyan az én időm előtt élte fénykorát, de azért én még azokhoz a kevesekhez tartozom, akik megélhettek ott pár koncertet, sőt magán az 1984es zárón is ott lehettek.

Mini – P.Mobil Volt egyszer egy Ifipark

minket, a kádári békeidők generációját, már rég nem vegzáltak a nyakkendők és a megfelelő viselet miatt, sőt anno az Ifipark egy egy koncerten még a szabadság érzését is tudta nyújtani. legalábbis akkor azt hittük, hogy az a dolog valami ilyesmi lehet.

az Ifipark Várkert Bazár fedőnév alatt újra nyitott, amiről a többszörös átadás okán egész biztos, hogy szinte mindenki hallott. de ezt mi most hagyjuk, mert cikkünk szempontjából van ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolog, mégpedig a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat. azt hiszem, a Bazárral ennél jobb dolog, hogy ott újra felléphetnek a régi ikonikus bandák, nem is történhetett volna. lesz ott Beatrice – várakozásaim szerint erős  ős-Beatrice tartalommal -, Skorpio, Karthago és Mini, P.Mobil koncert is.

emlékszem az osztálykirándulásra, amin anno a Honfoglalás volt a fő zenei vonulat, sőt emlékszem arra is, hogy tinédzserként mennyire nem bírtam a Minit (olyannyira nem, hogy a Gőzhajóra komplett stand-up számom volt, csak anno még nem tudtam, hogy ezzel akár fellépni is lehetne). egy szó, mint száz, régi a kapcsolatom mind a két bandával, sőt, az évek múlásával arra is rájöttem, hogy mennyire rosszul ítéltem meg Török Ádámot és immár nem csak leborulok a banda teljesítménye előtt, de minden lehetőséget megragadok, hogy koncertjükön ott legyek.
természetesen a Mobil szeretetem sem múlt el, még Mobil Mánia koncerteken is hajlandó voltam megjelenni, sőt, egyszer még egy falunapra is elmentem, mert az volt az ígéret, hogy Lóri is ott lesz a bandával. és ha ígéret akkor azt betartják, ott volt, jó volt, nem kicsit, nagyon!

ugyan a cikk elején menőztem azzal, hogy én anno is jártam az Ifiparkban, de azt töredelmesen be kell vallanom, hogy a Mini-Mobil 1974-1978 közötti rendszeres fellépésein bizony egyszer sem fordultam elő. mentségem erre akkori zsenge korom, de, hogy a szüleim mint számolnak el a dologgal – mármint, hogy ők sem vittek el oda – azt nem tudom. mindenesetre 39 év elteltével itt a nagy alkalom a pótlásra, mert 14.221 nap elteltével 2017.augusztus 12-n újra Mini és Mobil az Ifiparkban! higgyétek el, kihagyni nem érdemes.

részletek és minden ami fontos az esemény FB oldalán.

kedvcsinálónak pedig itt a végén egy Mini darab Bartókból, ami mindig elvarázsol,

valamint egy P.Mobil dal, ami miatt több kilónyi bélást dobáltunk anno a zenegépbe. az pedig, hogy 2017ben mennyi a dal, hogy, mint a címben kérdeztük, adnak-e még nótát két forintért, vagy legalább egy akkordot, nos, az augusztus 12én majd kiderül.