Hatalmas diszkó a Grupiban – Robbie Williams és az Erasure elé

Hatalmas buli kerekedik a Fradi pályán kereken egy hónap múlva!

Olyan esemény lesz ez, amikor nem érdemes későn beesni, hiszen a warm-up show, legalább akkora királyság lesz, mint maga Vilmos Róbert herceg.

Hagyom magam, hogy szórakoztassatok srácok, keményen.

A Depeche Mode majd Yazoo alapító Vince Clarke 1985-ben hozta össze az Erasure-t Andy Bell-el közösen. A Wonderland az (Oh L’amour-al élen) térdre kényszerítette a new waves, szinti popos, ‘diszkó’-kedvelőket.

Eltelt 32 év, kijött még 16 album (idén májusban a ‘A World Be Gone‘), szóval nem tétlenkedtek, pedig nem is volt mindig aktív a duó.

Andy Bell ezer éve nyíltan meleg, az LGBT közösség nagy ikonja. 2004-ben jelentette be, hogy 1998 óta HIV pozitív, élete párja 2012-ben hunyt el. Andy-t nagyon megviselte, de  nem zárkózott be, még jobban a zene felé fordult.

fotó: youtube

Robbie biztos élvezi a velük való turnét, anno elmondta mennyire imádott Neil Tennant  társaságában lógni (és bejutni mindenféle non public klubba), de nemrégiben Rufus Wainwright is kiemelte, mennyire remek és inspiráló volt a Robbieval a közös munka, Elton John pedig a hírek szerint a drogtól segített neki megszabadulni.

Az Erasure-től tizenegy dal várható, de ez olyan masszív slágerparádé lesz, hogy csak győzzük pirosra tapsolni a tenyerünk.

01 Erasure- Oh L’Amour HD (Live Boston 2014)

BOSTON, MA – House of Blues 27/sep/2014

Robbie Williams. Az is ismeri, aki azt hazudja, hogy nem ismeri. Nem lehet nem belefutni.

43 évesen is szexszimbólum, a szórakoztató ipar egyik csúcsterméke legnagyobb alakja, tökéletes zenebohóc, popikon.

A Stoke-on-Trent-i Robbie már kölyökként bekerül a New Kids on the Block angol kihívójába, a Take That-be, tizennyolc éves amikor kijön az első lemezük, tizenkilenc amikor a világ leborul a lábai elé a Everything Changes megjelenése után.

24 éve világsztár.

1995-ben megjelenik a Nobody Else, de Robbie fél lábbal kint van a bandából. Két lábbal viszont a drogok és piás üvegek közt gázolt. Nem tett jót neki, hogy az oasis tagjai körül pörgött (hasonló zenét képzelt el magának, mint amit a Gallagher testvérek csináltak, aztán elcsitult a nagy cimbizés, miután Liam lenyúlta Robbie csaját, Nicole Appleton-t).

fotó: robbiewilliams.com

’95-ben ki is lép majd 2010 nyarán tért vissza fiúkhoz. Na, az nem volt semmi.

A Gary Barlow-val közös enyelgős Shame videó megalapozta az új közös album, a Progress sikerét, de a turné minden képzeletet felülmúlt. Nyolc Wembley koncert, zsinórban. (8!!!) De nyolcszor megtöltötték a Manchester City stadionját is.

A turné Nagy-Britanniára fókuszált, e mellett három német, egy olasz, egy dán és egy holland fellépésük volt.

A setlist úgy épült fel, hogy a Robbie korszak utáni lemezekből játszottak el ötöt, jött RW szóló sláger (naná, Williams talán nagyobb brand lett, mint a TT), majd jöhetett a közös szakasz.

A turné után megint a szólókarrierje felé fordult — tizenegy nagylemeze jelent meg, ez a tizenkettedik nagyszabású turnéja —, ami egy masszív slágerparádéval teletömött koronggal, a Life thru a Lens-szel indult el 1997-ben.

Az I’ve Been Expecting You brutális folytatás 13 hónappal a debütálás után, a 2000-es Sing When You’re Winning-be meg gyakorlatilag nem lehet belekötni.

2001-es nagyrészt feldolgozásokat tartalmazó szving lemez, a Swing When You’re Winning pedig megnyert neki nem egy olyan hölgyet embert, aki nem feltétlenül a könnyedebb pop rajongói.

Azóta tökéletes lemezt nem sikerült kihoznia, de nincs mit szégyenkeznie (az állandó szerzőjével, Guy Chambers-szel való ideiglenes szakítása sem volt zökkenőmentes). A sorlemezek mellett olyan finomságok is kijöttek, mint a Under the Radar Vol. 1 (amelynek nemsoká jön a folytatása).

2006-óta van együtt párjával Ayda Field-del, 2010-ben házasodtak össze (egy kislányuk és egy kisfiúk született), az élete rendben (drog, pia a háttérbe szorítva), Gary Nuttall feni a pengetőit, Chambers is visszatért. Másfél óra garantált szórakozás.

Aki látta már azért, aki nem azért jöjjön el az Üllői útra! 

2006-ban így, legutóbb 2015-ben pedig így láttuk Robbie művészetét.

Jegyeket errefelé lehet még bezsákolni.

fotó: robbiewilliams.com

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az elbűvölő Melanie Pain a Budapest Bárral koncertezik A Nouvelle Vague bűbájos énekesnője, Mélanie Pain tavaly már tartott egy elsöprő sikerű koncertet, és most visszatér, hogy saját zenekarával adott koncertje mellett régi barátaival, azaz a Budapest Bár zenekarral és a Quimby-frontember Kiss Tibivel i...
Egy ingyenes Deladap! koncert jöhet? Az eredetileg hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom zászlóshajója, a DELADAP a Prágából Bécsbe származott zenész és ötletzsák, Stani Vana elsöprő sikerű projektje alaposan kibővült az utóbbi években, és egy komp...
Már csak két hét és… SLASH! Bizony, már csak két hetet kell várni a bongyor hajú gitáristen budapesti koncertjére! Nyár előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül kétszer láthatom majd őcilinderségét, de nagy duzzogva megbarátkoztam a dologgal. Melegítsünk be ad...