VOLT Fesztivál kedd, avagy A Nap, Amikor Magyarországon Fellépett A Linkin Park

A VOLT Fesztivál 0. napi húzónevének számító Linkin Parkot senkinek nem kell bemutatni. Tulajdonképpen az ezredforduló összes mérsékelten lázadó tinédzsere a Hybrid Theoryn és a Meteorán nőtt fel, de a közelmúltban megjelent One More Light már nem aratott osztatlan sikert, mint az előbbi albumok. A bennünk élő 14 éves egykori kedvenc zenekarát két héttel korábban a Nova Rockon is megcsodálhattuk, azóta a setlisten sem sokat variáltak és sajnos a koncert összességéről is nehéz sokkal pozitívabban nyilatkozni..

voltbbb
fotó: VOLT FB

De kezdjük az elején: a helyszínre érkezésünkkor a pár éve feloszlott, de jó LGT-ként csakmost, csakegyszer összeálló magyar metál(?) banda, a Subscribe zúzott a kisebb, de azért még így is elég nagy színpadon hogy simán rávették az első sorban állókat már kora este egy kis körbe futkorászós circle pit-re. Mivel ehhez még túl kicsi volt a bevitt sör/eltelt idő aránya, így inkább biztonságos távolságból hallgattuk a dallamos hörgést.

voltfbb
fotó: VOLT FB

Fél 8 magasságában már elkezdték megközelíteni a lightosabb LP rajongók is a Szent Helyet, ahol a hősök (nem Hősök, csak hősök) nemsokára fellépnek majd. Bár a hardcore fan-ok már délután 4 óta ott ültek az első sorban, de ezidőtájt, mi is jobbnak találtuk ha elkezdünk egy kivetítőhöz közeli helyre orientálódni mielőtt eltapos minket a Numb-ra éhes fesztiválozó nép, mint Mufasat az antilopok (gnú-k?).

voltfbbb
fotó: VOLT FB

Elegáns, 10 percnyi késéssel érkezett a színpadra a Linkin Park, ezzel a kis csúszással pedig sikerült elérni, hogy a fangilr-ök fele a sikítástól berekedjen (ami nem volt gond, a másik felük bőszen visított fejhangon továbbra is). Belevágtak az első dalba, viszont a hangosító vagy nem szereti a pop-metált vagy csak rendkívül rossz napja volt, mivel olyan hangerővel szólalt meg a Talking to Myself mintha valaki úgy 50 méterről a telefonjáról játszaná. Szerencsére idővel ezen sikerült valamelyest javítani, így nem kellett végig morognunk a koncertet.

voltfb
fotó: VOLT FB

Linkinék új és régi számokat vegyesen játszottak, mint a Nován, mondanom sem kell az utóbbiak esetében jóval lelkesebb volt a soproni közönség. A nickelsdorfi fellépéshez képest kellemes csalódás voltm, hogy Chester egy biztonsági őr kíséretében lejött a színpadról és az első sorban állókkal pacsizott. Ennek ellenére sok újdonságot nem lehetett felfedezni a nickelsdorfi koncerthez képest, tessék elolvasni az akkori beszámolót.

Az LP koncert tömegének eloszlása után táplálékot és sört vettünk magunkhoz, hogy aztán a Budapest SwimPadig (micsoda fantasztikus színpadnév!) meg se álljunk, ahol a méltán hírhedt Soerii & Poolekék sokkolták a népet. Volt a színpadon életnagyságú csirke, topless smároló táncos csajok, felfújható buzogányok, és Supernemes Papp Szabi is (mondjuk tegye fel a kezét, akit ezek közül akár egy színpadi kellék is meglepett). Miután meghallgathattuk a Maximális extázis című számot, éreztük hogy innen nincs hova tovább fokozni a bulit, úgyhogy jobbnak láttuk inkább minimalizálni a bennünk dúló extázist és hazafelé vettük az irányt, hiszen holnap is van még nap!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Teljes a VOLT nemzetközi programja: jön a Paramore is! Újabb jó hír a VOLT Fesztiválra: az európai turné bejelentésével kiderült, hogy headlinerként lép színpadra a Paramore az idei VOLT-on! Paramore A tavalyi Park-os Paramore koncert után remek hír, hogy nemsokára ismét itthon láthatjuk a bandát ...
Újabb nagy nevek: Linkin Park és Blink-182 a Nova Rockon! Még szinte észhez sem tértünk a nemrégi Systemes és a korábbi Green Day-es bejelentés után, máris itt az újabb nagy breaking: érkezik a Linkin Park és a Blink-182 is Közép-Európa legnagyobb rock fesztiváljára! fotó: Nova Rock FB A most bejelen...
Célegyenesben a soproni VOLT fesztivál 25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet ...