Pumpáld fel a Parkot, Foster!

Először teszi tiszteletét hazánkban az amerikai Foster the People, méghozzá a Budapest Parkban, július negyedikén (ami egy nagyobbacska amerikai ünnep, ugyebár).

Nem tudod ki is ők? Ááá, egy számukat biztos hallottad már, de azért gyorsan vegyük át.

fotó: fosterthepeople.com

A zenekar alapító Mark Foster (ének, billentyű, gitár) — innen a név — érettségi után Ohióból Kaliforniába költözött 2009-ben, majd társakat gyűjtött maga mellé, név szerint Jacob ‘Cubbie’ Fink (bassz) és Mark Pontius (dob) és Foster alkotta a Foster the People-t.

2011 januárjában jelent meg bemutatkozó EP-jük rajta a Houdini, a Helena Beat és a Pumped Up Kicks. Kemény.

Májusban jelent meg a Torches című album, mondhatni baromi nagy siker lett.

Világ körüli turné, díjak — a legnagyobb siker: Billboard Music Awards-on az év rock dala lett a Pumped Up Kicks —, siker, csillogás.

A 2014-es Supermodel-en egy kicsit más stílusú dalokat jelentettek meg — tudták, nem lesz még egy Pumped Up Kicks, nem is erőltették, szerencsére —. A januárban kijött Coming of Age akár egy U2 dal is lehetett volna, de tényleg nagyon eklektikus lett a korong.

A rajongók bírták, de akkorát nem csapott oda a köznek, mint a Torches, de egy izgalmas új irányba elbóklászó/kísérletező zenekart ismerhettünk meg. Pl. a The Beginner’s Guide to Destroying the Moon-ban Foster nem a megszokott, hanem a ‘normál’ énekhangján énekel, néha meg olyan érzésünk volt, mintha Kevin Parker irányította volna az album összerakásának munkálatait.

A zenekar március vége óta újra úton. Az új albumuk Sacred Hearts Club címmel július 21-én fog kijönni, április végén ennek beharangozásaként jelent meg a III című EP Pay the Man, Doing It for the Money és az S.H.C. .

A csapat jelenlegi felállása a következő: az agy, Mark Foster, a gitáros Sean Cimino, a billentyűs Isom Innis a dobos pedig Mark Pontius.

Július 4., találkozunk a Parkban?

fotó: fosterthepeople.com