Sopron to do list – avagy a VOLT-on túl

Hamarosan kezdetét veszi az idei Volt Fesztivál, amit mi már legalább annyira várunk, mint tüzelő kutya, hogy a drótkerítés megadja magát. Szóval nagyon. Azonban, mint immár lassan veterán szintre lépő Voltozók tudjuk nagyon jól, hogy hiába a sok remek program a fesztiválon belül, azért Sopron megér egy misét, és érdemes napközben lelátogatni a városba, ha másért nem, hát hogy költséghatékonyan megtöltse az ember a hasát és csobbanjon egyet és kicsit lehűtse a testét, mely olyan kellemetlen helyzetbe kerül, hogy egyszerre kell megbirkóznia az előző éjjel elfogyasztott irdatlan mennyiségű alkohollal és a nap perzselő sugaraival. Így egy cikkbe igyekeztünk összeszedni „első bálozóknak” és öreg rókáknak minden olyan helyet és programot, amit érdemes felkeresni kedvenc hazai fesztiválunk alatt.

sopron
Sopron

Ebben a gyűjtésben pedig ki nyújthatott volna nagyobb segítséget, mint egy sporoni egyetemista, aki nem csak a bulihorda támadása idején tartózkodik a városban, hanem a dolgos hétköznapokon is?

  • Látnivalók:

Strand: A fesztiváltól kábé 15 perc sétára (de milyen hosszú tud az lenni nettő 40 fokban) találjuk a városi strandot, ami a Volt idején átalakul buliközponttá és bikiniközponttá. Minket mondjuk már zavartak ki, mert túlságosan feldobtuk a hangulatot a gyerekmedencében, de egyébként mindenki happy és nice szokott lenni a büfés nénitől a kabinos bácsiig. A bejáratnál kisebb, a büfében nagyobb sorra tessék számítani, de amúgy kötelező program, tíz háziorvosból kilenc a másnapos test felébresztésére a medencében csobbanást ajánlja (illetve a zuhanyzás is egyel komfortosabb értelemszerűen itt). Cím: Lővér körút 82.

Lővérek: Azon kívül, hogy itt találjuk magát a fesztivált, még számos látnivalót kínál ez a terület. Van például egy remek futópálya (ha valaki ilyenre vetemedne), illetve tornapálya, ahol lehet húzódzkodni meg gyurmázni, hogy este a legtökéletesebb állapotban mutathassuk tricepszünket a Steve Aoki alatt megismert partyragadozónak. Szintén itt találunk egy vicces KRESZ parkot és játszóteret kisgyerekek számára, aminek ugyan nem a fesztivál népe a célközönsége, de két feles a tűző napon és életed legjobb élménye egy jó csúszdázás. Aztán a második legjobb élmény, ahogy a haverok próbálnak kiszedni belőle, mert beleszorultál.

Tesco: Nem látványos, de hasznos. Több buszjárat is megy oda, illetve van speckó Tesco-s kisbusz is (és állítólag külön élmény az utazás utóbbival, már aki szereti a Forma 1-et). Cím: Ipari körút 30.

Tűztorony: Sopron jelképe, illik az öreget személyesen is felkeresni. Bátrabbak fel is mehetnek. Az 58 méter magas építménybe a diák belépő 580 Ft, a felnőtt 1150. Pontosan annyit tud, mint egy torony: fel lehet menni és szép a kilátás.

Szalamandra-tó: A tavat a szalamandrák nemzetsége alapította a XVI. század második felében. Érdekessége a tónak, hogy víz van benne és körbe lehet járni. Térkép

Erzsébet és Deák tér: A város központjai, szökőkutakkal, előreláthatólag fetrengő fesztiválozókkal és olyan hangulattal, ami legutóbb Woodstockban volt.

Sörházdombi kilátó: Ha még/már nem vagytok részegek, mindenképp érdekes felkeresni ezt a remek kis kilátót az erdőben. Testünk edzéseként is felfogható (bár mi lehet jobb edzés, mint egy kis pogó a Volbeat alatt?) és pompás kilátás nyílik innen a városra. Szóval semmiképp nem érdemes kihagyni Sopron Eiffel-tornyát, ami már nevében is kellemes asszociációkra adhat okot az arra járó fesztiválszökevények számára. Térkép

Ausztria: Igen, ha minden igaz, akkor van egy ilyen nevű ország mellettünk. Na de komolyan, rövid vonatúttal ki lehet ruccanni a sógorokhoz és osztrák kisfalvakban ingerelni az osztrák tehenészlányokat/ Milka bocikat. Meg hát az a NYUGAT, nehogy visszagyertek Boney M kazetta és Gorenje hűtő nélkül!

  • Kaja:

Dömötöri Cukrászda: a leghíresebb cuki, isteni a fagyi! Cím: Szécsényi tér 30.

Niki pékség: közvetlenül a vasútállomással szemben. Informátorunk szerint a legjobb pékség Sopronban, és így a neve alapján ezt el is tudjuk hinni. Cím: Mátyás király utca 30.

Fórum Pizzeria: A várkerületben, egy kis utcában találjátok. A pizza öt csillagos és ami a többi fölé emeli a helyet: a fesztivál alatt kitesznek egy elosztót (!!!!) telefontöltés céljára. Kémeink tavaly Lovasi Andrást látták itt pizzát falni, idénre egy hot doggal birkózó Alex Turnert vizionálunk a kerthelyiségbe. Cím: Szent György utca 3.

Alcatraz Salátabár: Jó, viccelni is lehet, nem?

  • Pia:

Ceasar söröző: informátorunk kedvenc helye, a várkerület egy kis utcájában található. Meg nem erősített információink szerint sör kapható.

András pince: A személyzetet a pocakos tulaj bácsi és tüneményes felesége alkotja, az italok isteniek és (majdnem) 100%-ig biók, ami házi pálinka esetében kifejezetten fontos szempont. A kancsós bor 1000 forint körül és világbajnok! Cím: Kitaibel Pál u. 15.

Gázfröccs: Tipikus budapesi romkocsma, csak Sopronban. Cím: Deák tér 28.

Búgócsiga: Viszonylag friss egység, volt már itt Cseh Tamás idézés is, szóval kulthely. A vasútállomás közelében találjátok, pontosabban a Csengery utca 11-ben.

Schmauser Söröző: Olcsó, jó. Kossuth Lajos utca 49.

LUK kollégium: Nem röhög, ez a neve! Amúgy hivatalos Volt szállás is, de a lényeg az aljában lévő bár. A vodkaszóda remek, erről tavaly szerkesztőségileg meg is győződtünk, napjában többször. Van bowling is, és ami a legfontosabb : kaja! Életünk legjobb porból készült bolognaiját ettük ott, és most tényleg nem viccelek. Baross u. 6.

Green Cafe: útba esik jövet-menet. Van menüs kaja és fincsi italok. Év közben olyan nagynevű előadóművészek és lemezlovasok szórakoztatják a nagyérdeműt, mint DJ Szatmáry és Judy. Sőt, ki tudja, lehet, hogy Avicii is leugrik egy kis underground szettre a Volt alatt, annak ellenére, hogy amúgy nem lép fel a fesztiválon. A betérőknek kötelező kipróbálniuk a hely specialitását, az EPRES LÓFASZ nevű italt. Cím: Ady Endre út 5.

Ezek csak az általunk már látogatott és megkedvelt helyek, a legjobb módszer persze elindulni az orrotok után, Sopron olyan szuper város, hogy nehéz rossz helyre betérni. De persze mindenki vigyázzom és az esti koncertek előtti létszámellenőrzésre ott legyen ám a Nagyszínpad előtt!

A cikk nem jöhetett volna létre Zsuzsi nélkül, köszönjük a segítséget!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Célegyenesben a soproni VOLT fesztivál 25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet ...
Koncertek, amiket ne hagyj ki az idei VOLT-on! Veretesnek ígérkezik a 25. VOLT Fesztivál programja, bizony könnyű ám ennyi fellépő között elveszni. A díszes magyar felhozatalon kívül neves külföldi zenészes is érkeznek a Lővér Kempingbe - ebben segítünk kicsit eligazodni nektek, hogy mit lenne ká...
A Subscribe játszik a Linkin Park előtt a VOLT-on Rengeteg embert várnak idén Sopronba a 25. VOLT Fesztiválra - legalábbis az előzetes jegyértékesítések alapján ez sejthető. A nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen először lép fel hazánkban a Linkin Park, akiknek előzenekara az egyetlen alkalomra újra...