Az idei nyarat is Orfűn indítjuk

Hamarosan belecsapunk az idei lecsóba is – indul a hazai fesztiválszezon, rögtön az elején az egyik örök kedvencünkkel, a Fishing On Orfűvel. Hiszen hol is lehetne jobban megünnepelni, hogy végre vége a vizsgáknak/sulinak/tavaszi hajtásnak a melóban, itt a nyár, happiness és sunshine, mint Orfű már talán túl sokszor is emlegetett szépségű tópartján. Bár a motivációs tényezők az évek során nem sokat változnak, azért van egy-két újdonság is, lássuk hogy miért is kezdjük a fesztiválszezont idén is Orfűn!

foo
FOO

Az orfűi táj szépségének, nyugodtságának, a falu barátságosságának ecsetelésétől idén eltekintenék – sok újdonságot nem tudok mondani ez ügyben, a helyzet Orfűn változatlan. Illetve amúgy is már milliószor leírták a Pécs melletti községgel kapcsolatban az összes pozitív jelzőt, így ezek újbóli felsorolásával nem untatnám az olvasót.

Nézzük inkább a tartalmat a remek külső mögött, lássuk a programokat! Kezdjük a nem hagyományos, a Fishingre oly jellemző OFF programokkal. Idén is indulnak a szokásos sör és fröccstúrák, viszont ezek nagyon gyorsan betelnek, csapjatok le a helyekre mihamarabb! Ha nem hiszitek el, hogy ez tényleg egy jó program (“ki akar túrázni, amikor egy helyben ülve is lehetne fröccsözni?”), akkor olvassátok el beszámolónkat a három évvel ezelőtti fröccstúráról!

Áj láv Orfű! – avagy szürreális élmények az idei Fishingen

Vagy a tavalyelőttiről:

Orfű mi vagyunk – ilyen volt az idei Fishing On Orfű

Vagy a 2010-es túráról:

Hosszúlépés turné

Kell még bizonygatnunk, hogy ez tényleg egy jó móka? A Fröccs és sörtúrák mellett lesznek még sportprogramok, barlangtúra, sárkánytúra, illetve idén rengeteg egyéb program lesz a faluban is, minden nem zenei programról megtaláljátok az infókat erre.

És akkor térjünk is rá a nyári fesztiválok kvintesszenciájára, a legfontosabb összetevőre: a zenei programokra. Az idén egy házikedvencről, Beck Zoli kutyájáról elnevezett Kacat Nagyszínpadon Lovasi András születésnapi koncertjével indul majd a fesztivál, a többi napokon pedig fellép itt többek között a hiperkarma, a Vad Fruttik, a 30Y, Péterfy Boriék, a Quimby és a Kiscsillag is.

foo
FOO

Idén is lesz több külföldi fellépője is a fesztiválnak, például amerikából érkezik majd a Red Fang együttes, akik a 2. Nagyszínpadon lépnek majd fel szerda este. Rajtuk kívül még erre a színpadra érkezik a Supernem, a Biorobot, Ivan and the Parazol és Ganxsta Zolee-ék is.

A szokásosnak hazai fesztiválfelhozatal mellett még igazi különlegesség lesz a pár éve létező Víziszínpad programja, aminek sikere egyszerűségében rejlik: van egy stég a tó közepén, délután pedig kiáll oda egymás után három banda, játszanak egy jót, oszt jónapot. Lesz Mocsok 1 Kölykök, Soerii és Poolek, Bohemian Betyars és még egy csomó más banda. Hangulatos, sörözős, fürdős, jókedvű program, kihagyhatatlan.

foo
FOO

Emellett meg kell még említeni a Tűzhöz Közel helyszínt, ami idén debütál, Lóci Játszik, Hó Márton, és egyéb akusztikus programokkal. Minden a zenei eseményekről erre, érdemes böngészgetni az összeállítást.

Szóval már nincs sok hátra a június 20-i rajtig, találkozunk Orfűn! Ha addig is hiányozna a Fishing feeling, csekkoljátok az elmúlt évekből összeállított elég tisztességes archivumot, ahol rengeteg koncertfelvételt csekkolhatunk a az elmúlt fesztiválokról.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

5+1 koncert, amit nem érdemes kihagyni idén Orfűn Június 20-án indul egyik kedvenc hazai fesztiválunk, a Fishing on Orfű. A nyárindításhoz tökéletes időpontban lévő rendezvény már most teltházas, de ez még nem szegi kedvünket, hogy ajánljunk néhány kihagyhatatlan koncertet az idei fesztiválról. Láss...
A zenén túl – Fishing on Orfű beszámoló 2. rész Előző cikkünkben végigvettük az idei, jubileumi Fishing zeneileg is fontosabb pillanatait. Azonban mindenki nagyon jól tudja (aki nem egy barlangban élt az elmúlt 10 évben), hogy az orfűi fesztiválozók élete nem csak zene, hanem annál sokkal több. Az...
Nézz fel a Fishing On Orfű színpadaira! Jártál már valaha valamelyik fesztivál színpadán? Esetleg úgy, hogy épp zenélt rajta valamelyik zenekar? Ha igen, akkor te valószínűleg a kevés kivétel egyike lehetsz, azonban mindenki másnak most itt a lehetőség, hogy belenézhessen, milyen is egy ko...