Koncertek, amiket nem szabad kihagyni az idei Nova Rockon

Már csak alig két és fél hét és kezdődik a magyar határtól egy köpésnyire (vagy egy sörnyi sétára, kinek melyik), Nickelsdorf mellett a Nova Rock, ahol idén is – mint minden évben – a rockzene legnagyobb előadói lépnek színpadra több napon át. Ebben az évben is érdemes kilátogatni a sógorokhoz a Nova Rock-ra, hiszen ismét több olyan koncert is lesz itt, amit hazánkban vagy esélytelen elcsípni, vagy a hazai koncertnél sokkal hamarabb lehet eldicsekedni a Nova Rockos élménnyel, vagy szimplán csak kihagyhatatlannak ígérkezik. Ezeket, vagyis a legfontosabb koncerteket gyűjtöttük most egy csokorba, hogy nektek már ne kelljen!

nova
fotó: Nova Rock FB
  • System of a Down – szombat, 23:35, Kék színpad

Kezdjük a legnyilvánvalóbbal! A hazai kívánságlistákon is rendre az élbolyban szereplő kaliforniai banda koncertjére régóta várunk itthon is, azonban úgy tűnik, erre még várhatunk is itthon egy darabig. Az örmény származású frontember, Serj Tankian ugyanis nem nézte jó szemmel, hogy a kormányunk szabadon engedte pár évvel ezelőtt az örményeket brutálisan lemészárló azeri baltás gyilkost, többek között ezért nem sikerült elhívni őket sok éven át a Szigetre sem. Ezek alapján viszont egyértelmű, hogy egy darabig még nem lesz itthon SOAD koncert, és az is tuti, hogy ennél közelebb már nem is tudnak jönni hozzánk (sőt, a kamion vége még lehet, hogy így is átlóg majd a határon).

System of a Down – Live in Armenia (1080p) 2015

1) 0:00 Wake Up the Souls – Part 1 2) 1:16 Holy Mountains 3) 6:42 Jet Pilot 4) 9:07 Suite-Pee 5) 10:14 Prison Song 6) 13:48 U-Fig 7) 16:33 Aerials 8) 20:21 Soldier Side – Intro 9) 21:15 B.Y.O.B.

Szóval, kedves System rajongók, irány Nickelsdorf, ennél jobb lehetőség egyhamar nem lesz élőben zúzni SOAD számokra! Ha nem hiszitek, hogy ez mekkora élmény élőben, csekkoljátok a fenti, sok év után első örményországi koncertet! Ha az osztrákoknál csak fele ilyen jó bulit látunk, szerintem már mind elégedettek leszünk!

  • Green Day – szombat, 21:45, Kék színpad

Az utolsó, szombati nap fő fellépője a Budapestre az osztrák koncert után egy nappal érkező Green Day lesz. Erre a koncertre is igaz, hogy amennyiben szeretnéd már előbb átélni a bulit, mint az itthoniak, akkor irány a Nova Rock (tavaly is itt láthattuk a pesti koncerteknél előbb a Red Hot Chilli Pepperst, beszámolónk erre)!

Green Day Live in Köln/Cologne-Germany 30.01.2017

Uploaded by Heike on 2017-02-02.

Az idén 31 éves zenekar (jesszus, de öregek vagyunk!) 11 év után tér majd vissza Budapestre, így ha mindenképp kellemetlenkedni akarsz a hazai koncertre tartó ismerőseidnek, ne felejtsd el elspoilerezni a szombati koncert setlistjét és átkötő szövegeit a haveroknak!

Persze nem csak a hazaiakat megelőzni éri meg kimenni Nickelsdorfba, csekkoljátok a fenti videót, Billie Joe-ék azért még mindig nagyon tudnak!

  • Linkin Park – szerda, 22:55, Kék színpad

Az idén a Nova Rock (és VOLT Fesztivál) legnagyobb fellépőjének szánt Linkin Parkot divat most nagyon lehúzni a nemrég megjelent One More Light c. albumuk miatt. Oké, be kell ismerni, nem ez a legélesebb kés a banda fiókjában, de várjuk ki a koncert végét! Elnézegetve a korábbi setlisteket, az új album a legtöbb helyen csak kb a negyedét teszi ki a koncertnek, a többi meg miért ne lehetne jó?

One More Light (Official Audio) – Linkin Park

The new album ‘One More Light’ out now. Get vinyl and album bundles at http://lprk.co/LPOML Download/Stream ‘One More Light’ – http://lprk.co/onemorelight One More Light (Official Audio) – Linkin Park

Persze kétségtelen, hogy a VOLT-os koncert kapcsán valami hasonló lesz majd a reakció, mint pár éve az Arctic Monkeys esetében: jó volt ez, vagy csak szimplán kurva régóta vártuk, attól tűnik jónak? Ezt majd döntse el mindenki maga, mi viszont előtte lecsekkoljuk őket a Nova Rockon is, tegyetek így ti is!

  • Airbourne – szerda, 18:25, Kék színpad

Az új AC/DC… hányszor is hallottuk már ezt a jelzőt az Airbournre? Túl sokszor. Igen, tudjuk, ők is ausztrálok, igen, ők is veszett nagy bulit csinálnak, igen, itt is vannak kurva jó gitárriffek, de hagyjuk már ezt a hasonlítgatást! Valószínűleg az Airbourne sosem fog befutni akkora karriert, mint az AC/DC, de simán megállja önmagában is a helyét az a produkció, amit a négy srác letol a színpadon! Tessék csak nézni:

Airbourne Live At Rock Am Ring 2013 (HD)

Airbourne Live At Rock Am Ring.Only 4 songs were aired.The show is good even though it is raining. 00:09 – Ready To Rock 06:12 – Diamond In The Rough 09:35 – Black Dog Barking 13:24 – Raise The Flag

Október 30-án érkeznek majd a Barba Negrába is mellesleg, de egy ilyen nagy fesztiválos fellépést kár lenne kihagyni! Mi sok éve láttuk még őket az azóta megboldogult Hegyalján, ott ilyeneket írtunk róluk.

  • Simple Plan – szombat 17:15, Kék színpad

A bennünk élő tizenéves valószínűleg kitörő örömmel fogadta a Simple Plan nevét is a co-headlinerek között. Az elmúlt években nálunk is sokat járt kanadai punk-pop ötös jó érzékkel lovagolja meg a délután 4-5 órai kissé már bódult állapotba kerülő és ettől magát újra fiatalnak érző huszonévesek szimpátiáját. Nem mondhatni, hogy arcletépős bulikat kapunk tőlük, de egy jó Welcome to my Life-ot még mindig tökéletesen lehet dúdolni a lemenő nap fényében, a Perfect-re való romantikázás a kitaposott fűben között pedig utoljára a 100 forintos VBK ízével a szánkban volt ilyen jó.

Simple Plan – Welcome To My Life (Official Video)

We’re celebrating the 15th Anniversary of „No Pads, No Helmets…Just Balls”! Come hear the album in full on tour! Tickets and VIP upgrades at www.simpleplan.com Our brand new video for our new single „Singing In The Rain” is out right NOW! Watch: smarturl.it/sitrvideo Stream: smarturl.it/sitrspotify Buy: smarturl.it/sitrsingle

  • Blink 182 – csütörtök 23:55, Kék színpad

Részben az előző fellépőnél taglagatott nosztalgikus érzések törnek fel sokakban a Blink kapcsán, de azért sok újdonság is van részükről. Például tavaly jelent meg az első album a korábbi énekes, Tom DeLonge nélkül, így már a Nova Rockon is Matt Skiba-val fognak fellépni. Az élő felvételek és a tavalyi album alapján nem lesz itt gond, de a fröccs próbája az ivás (vagy hogy van ez), szóval mindenre fény derül csütörtök este nem sokkal éjfél előtt a Kék színpadon.

blink-182 live at March Madness Music Festival 2017

Setlist: 0:28 Feeling This 3:37 The Rock Show 6:16 Cynical 8:24 Anthem Pt.2 12:43 What’s My Age Again?

  • The Hoff – szombat, 0:30, Piros színpad

Ha az előző esetekben felemlegettük a nosztalgiafaktort, akkor mit mondjuk The Hoff show-ja esetében? Valószínűleg belőlünk is csak egy jóleső kacagás törne fel, ha minden előismeret nélkül azt mondanák, a fesztivál zárásaként felküldik a színpadra David Hasselhoffot.

ogifoto
fotó: ogi (fesztblog)

Viszont mi ott voltunk pár éve a Hungaroringen, ahol Mr. Hasselhoff akkora show-t nyomott, hogy szinte letettük a hajunkat. Itt el lehet olvasni, erre pedig az akkori képeket mutatjuk.

A Nova Rockra még mindig kaphatóak jegyek az alábbi linken, kell-e még ragoznunk, hogy nem érdemes kihagyni a bulit? Már csak 16 nap!