Anathema: októberben lemezbemutató az Alcesttel

The Optimist címmel ad ki júniusban stúdiólemezt az Anathema. Az 1990-ben alakult liverpooli rockzenekar új lemezének kiindulópontja egy korábbi albumuk, az A Fine Day To Exit borítója volt: a fiktív főszereplő történetét onnan folytatják, ahol az a 2001-es borítón abbamaradt. A The Optimist első dala, a Springfield videója itt látható:

Anathema – Springfield (from The Optimist)

Anathema premiere the first track „Springfield” from upcoming album The Optimist, and announce first pre-orders – http://found.ee/The_Optimist Daniel Cavanagh: „Here we present the song ‘Springfield’, it’s actually the song that closed our unforgettable Wembley gig with Opeth and it seemed to be a track that just fell into place without much effort.

Az új lemezt az angolok október 27-én mutatják be a Dürer Kertben, ahol egy nem kevésbé különleges hangulatú zenekar, az Alcest játszik előttük: a Neige által 2000-ben alakított francia formáció sodró hangulatú post metalt játszik, shoegazing és black metal elemeket egyaránt ötvözve. A zenekar legfrissebb anyaga a tavaly ősszel megjelent Kodama, melyről alább a címadó:

Alcest – Kodama [taken from „Kodama”, out on September 30th]

More info & purchase: http://en.prophecy.de/pre-order-bundles/alcest-kodama.html http://en.prophecy.de/artists/alcest/ https://www.facebook.com/alcest.official/ https://www.facebook.com/prophecyproductions/ Online shop at www.prophecy.de

A koncertre elővételes jegyek szeptember 30-ig 6990 Ft-ért, utána 7990 Ft-ért kaphatók online a Tixa hálózatában, valamint a Dürer Kert, CD Pince, a Wave és a Headbanger pénztárában. További infókért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!