Búcsúturnéján hozzánk is eljut a The Dillinger Esc Plan

Felejthetetlen pillanat volt majdnem tíz éve, amikor Greg Puciato, a Dillinger Escape Plan énekese az A38 színpadán a traverzekre mászva lazán magára rántotta a mennyezetet. Az amerikai matekmetál-zenekar immár harmadszor koncertezik a hajón – és sajnos utoljára. A DEP ugyanis októberben megjelenő új lemeze, a Dissociation, és az azt követő turné után feloszlik. Soha vissza nem térő alkalom tehát még utoljára látni a metál egyik legfontosabb együttesét.

tdep
The Dillinger Esc Plan

 

Matekmetál, metalcore, mathcore – nevezzük bárhogy, a zúzós, technikailag hibátlan, ámulatba ejtően professzionális és sodrón tempós, bonyolult képletekre épülő metál egyik alapvető zenekara a Dillinger Escape Plan, amely nevét egy egykori legendás bankrabló nem kevésbé legendás 1934-es szökéséről kapta. A sok szempontból balszerencsés, különböző okok miatt rengeteg tagcserén átesett zenekar (egy kislemez erejéig Mike Patton is besegített az énekesét vesztett DEP-nek) koncertprodukciója alapvető élmény, Mr. Bungle-os elvadult és elfajult, néha freebe hajló muzsika, sikoly és sanzon, zúzás és operett. A kultuszstátuszba emelkedett DEP a kortárs metálszcéna legváltozatosabb együttese.

The Dillinger Escape Plan – Limerent Death (Official Audio)

Limerent Death is the first single from The Dillinger Escape Plan’s forthcoming album Dissociation, out October 14th 2016. Stream the single or pre-order the album now – https://tdep.lnk.to/Dissociation CD/Vinyl pre-order bundles are launching next week from the Dillinger web store.

Annál fájóbb, hogy húsz év után az egyetlen megmaradt alapító tag, a zenekarvezető-gitáros Ben Weinman bejelentette, hogy a DEP befejezi, de legalábbis hosszú időre felfüggeszti működését. Utolsó nagylemezét, a beszédes című Dissociationt (Feloszlás) októberben jelenteti meg az együttes, és az azt követő hatalmas turné után be is szünteti működését. Szerencsére az utolsó turné Budapestre is eljut, így annyi súlyos koncertélmény után még van alkalom méltó búcsút venni a metál egyik legfontosabb zenekarától.

The Dillinger Escape Plan (USA)
2017. február 17., péntek 20:00
A38 Hajó
Jegyár: 6500 Ft, elővételben: 5500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.