Hollandia büszkesége jönni Akvárium!

A zegyik legnagyobb holland sztárzenekar már többször fellépett az A38 Hajón, és most már ki is nőtte azt. Az otthon tízezres stadionokat megtöltő Kensington ezúttal az A38 szervezésében az Akvárum Klubba tér vissza. A vidám, laza indie-jével, slágeres poprockjával nagyon népszerű, War című dalával az itthoni rádiókban is listavezető holland kvartett újra Budapesten!

kensington
Kensington

A 2005-ben alapított utrechti Kensington az utóbbi évek legnagyobb holland könnyűzenei sikersztorija. A laza, könnyed indie rockjáról elhíresült négyes harmadik nagylemeze, a 2014-ben megjelent Rivals elsöprő sikert aratott, és azonnal a hazai albumlista élén kezdte. Az elmúlt két év kétségkívül a Kensingtoné volt Hollandiában: tizenegy (!) egymást követő fellépés a legfontosabb európai „tehetségkutató” fesztiválon, a groningeni Eurosonicon, nagyszabású, telt házas hollandiai turné, jobbnál jobb videóklipek (a zenekar eddigi legnagyobb slágeréről, a Home Againről a Coldplay frontembere, Chris Martin twittelt elismerően), közös felvétel Armin van Buurennel… Tavaly két egymást követő telt házat produkált a 17 ezres (!) amsterdami Ziggo Dome-ban, amit idén novemberben már három, fél évvel előre eladott három telt ház (azaz összesen ötvenezer ember!) követ.

A Kensington angolos hangzású neve nem véletlen: az együttes a legjobb brit gitárzene-hagyományokat követi, slágeres, dallamos pop-rockja fesztiválokon (mint a Szigeten, vagy a napokban a Campuson) éppúgy üvölthető, mint a fürdőkádban vagy éppen forró hangulatú klubkoncerten. Ezúttal éppen ilyenre kerül sor az Akvárium Klub NagyHalljában – akik tavaly az A38-on látták a zenekart, tudhatják, hogy milyen remek produkció. Annál is inkább, mivel a Kensington nemrég fejezte be legújabb lemezének felvételeit, és a jövő februári turnéra már biztosan megjelenik az új album.

És nem mellékesen a tagok imádják Magyarországot, olyannyira, hogy a Kensington legutóbbi nagy slágere, a Done with It többmilliós nézettségű videóklipjét szinte kizárólag Magyarországon (és részben az A38 Hajón) készült felvételekből vágták össze.

 

Kensington (NL)
2017. február 20.
Akvárium Klub
Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft. Limitált számú early bird, csak az A38 Hajó honlapján: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón és az Akvárium Klubban.